Jorginho slår tillbaka mot kritikerna.

Jorginho slår tillbaka mot kritikerna.

Jorginho slår tillbaka mot Rio Ferdinand som i en video från 2019 påstått att Jorginho inte kan "springa, försvara eller göra några assist."

Jorginho delade på tisdagskvällen med sig på sin Instagram en video gjord tillsynes av ett Chelsea fan som klippt ihop ett klipp där Rio Ferdinand syns säga följande.

"Han kan inte försvara, han är inte en bra försvarare, han är inte bra mot de stora lagen då han lätt blir övermannad på mittfältet och han kan inte springa."

Direkt in på Rio's citat så kommer ett klipp från matchen mot Zenit i tisdags där Jorginho skakar UEFA presidenten Alexander Ceferin's hand och tar emot priset för att vinna UEFA Player of the year.

Jorginho som körde 90 minuter mot Zenit i tisdags där Chelsea sågs av ett fullsatt Stamford Bridge för första gången på snart två år se sitt lag ta tre poäng i Champions League. Jorginho som med sina enastående prestationer säsongen innan i turnerningen vann priset för årets spelare.

Priserna och applåderna har inte varit gratis för Jorginho där han enda sedan han kom till klubben varit starkt kritiserad främst för att kritiker och fans inte såg att han bidrog med mycket, främst eftersom att han aldrig gjorde varken mål eller assist. Sin första säsong i klubben kom han tillsammans med Maurizio Sarri från Napoli och därav startade en stor del av matcherna. Där ifrån kom smeknamnet "Sarri's son" eftersom Sarri spelade Jorginho trots att han inte hjälpte lagen ta några poäng.

Jorginho menar att kritiken han fick ta del av i början av sin tid i Chelsea motiverade han ännu mer att bli så bra som möjligt och nu efter ett år med en Champions League medalj samt ett EM guld i bak fickan där han var en stor faktor till båda lagens succé, har han verkligen tystat kritikerna.

"Vi alla minns vad de sa om mig va?" sa han till "The Players Tribune dryga två veckor sen "Jag var långsam, svag och jag var Sarri's son. Det gjorde mig så arg."

"Men lyssna de underskattade mig, jag har haft en tuff start för varje klubb jag skrivit på för så de som sades om mig i Chelsea använde jag bara som bränsle"

Han lägger även till.

"Nu sitter jag här och har vunnit Europa League, Champions League och EM så tack till alla som tvivlade på mig, verkligen, tack!"

Lucas Hagert2021-09-16 10:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea