Julen är kommen till West Ham

Julen är kommen till West Ham

Så var det officiellt att Julen Lopetegui tar över som ny Head Coach i West Ham.

Det har ryktas de senaste par veckorna att det skulle bli spanske Julen Lopetegui som skulle ta över efter David Moyes. Nu är det klart. Det sägs inget om hans kontraktslängd men det har kommit obekräftade uppgifter om att det är på 2 år + ytterligare 1 års option.

Lopetegui kommer inte att få rollen som manager i den bemärkelse som David Moyes hade. Utan det blir som huvudcoach där han kommer att jobba med Tim Steidten som är mer ansvarig för spelarrekryteringen. Moyes hade som manager en mer beslutsfattande roll när det gäller spelare in och ut än vad Lopetegui kommer att ha. Hans åsikter kommer dock givetvis ändå värderas stort när det gäller spelarna.

Det är en imponerande meritlista som 57 årige Lopetegui har. Han har varit förbundskapten för Spanien. Han har haft huvudansvaret i Real Madrid, Sevilla, Porto och Wolves. Han lämnade Wolves sommaren 2023 när han kände att Wolves inte skulle satsa på nya spelare som utlovat. Därefter har han väntat på ett nytt uppdrag som han nu alltså går in i hos West Ham. Han säger att han är väldigt glad för chansen att gå in i tränaruppgiften i West Ham. Det är en stor klubb med potential och en stor plattform att utvecklas än mer. Jag vill hela tiden bli bättre och utveckla och träna spelarna att bli än bättre. Jag kommer att ge 100%.

Tim Steidten säger att han är väldigt glad över att Lopetegui har tagit över som tränare i West Ham och att han ser framemot att jobba nära honom. Lopetegui var outstanding som kandidat att ta över efter Moyes. Man kan se att var än han varit så har spelarna och resultaten blivit bättre. Han är väldigt erfaren.

David Sullivan, West Hams delägare välkomnar Julen Lopetegui till klubben. Vi har jobbat stort bakom kulisserna för att fortsätta att utveckla klubben med rätt strategi och där kommer Julen att vara en betydande del. 

Tränarstaben bakom Lopetegui kommer att vara Pablo Sanz (Assistant Head Coach), Oscar Caro (Head of Performance & Assistant Coach), Juan Vicente Peinado (Head of Analysis & Assistant Coach), Borja De Alba (Fitness Coach) and Edu Rubio (Technical Coach). Xavi Valero fortsätter som målvaktstränare.

Mer läsning: https://www.whufc.com/news/julen-lopetegui-appointed-west-ham-united-head-coach 
https://www.whufc.com/news/elite-head-coach-julen-lopetegui-profile 
https://www.whufc.com/news/eight-things-you-need-know-about-julen-lopetegui 
https://www.whufc.com/news/head-coach-julen-lopetegui-appoints-five-coaches-backroom-staff 

Varmt välkommen till West Ham och stort lycka till Julen Lopetegui och din tränarstab i West Ham.

 

Arne Söderlund2024-05-23 12:52:00
Author

Fler artiklar om West Ham