Kante om att hålla fokus
En av de allra bästa, vår hjälte och kelgris, N´Golo Kante

Kante om att hålla fokus

N´Golo Kante om att lägga fokus på det som han själv kan påverka och om hans framtid.

I vanliga fall är Kante en rätt så inåtvänd person, men med egenskapen att ändå gå ut och prestera inför tiotusentals fans på läktaren samt inför alla de miljoner som sitter framför sin TV där hemma. Han är sannerligen en spelare som är riktigt bra på att fokusera på matchen, hålla bort alla saker som distraherar och att fokusera på det som gäller i stunden på planen. I dessa tider är de egenskaper Kante besitter något som är lägligt att ha med sig när han nu skall avsluta säsongen med sitt Chelsea på ett bra sätt, gärna med start under lördagen då man möter Burnley.

Med tanke på att hans klubb skall byta ägare och att den i och med detta dagligen väcker stora rubriker så får även Kante frågor kring hur klubben skall fortsätta att vinna så att man kan sluta bland de fyra bästa. Såhär tänker Kante kring försäljningen och att Roman Abramovich nu lämnar Chelsea:

”Detta är något vi inte var förberedda på, allt hände nästan på en gång. Det enda vi kan göra är att fokusera på fotbollen och att göra vårt bästa på planen, det är det vi alltid gör. Det vi kan kontrollera är att göra allt vi kan för oss själva, för klubben och för fansen. Det är dags för den avslutande delen på säsongen, de flesta matcher har spelats. Vi ligger bra till för att nå topp 4.”

Kante fortsätter:

“Vi har fullt focus på att spela matcherna, en i taget för att säkra en plats bland de fyra främsta. Det kommer inte att bli lätt. Vi måste vinna många matcher, det är det vi tränar hårt för och vi hoppas kunna vinna redan nu mot Burnley.”

Kante påpekar att Chelsea har ett bra facit mot Burnley. Man har vunnit sex av de senaste sju bortamatcherna mot laget sedan Kante anslöt till Chelsea. Om detta varnar ändå Kante:
“Vi vet att Burnley har ett bra lag och att de är bra på hemmaplan, men vi ser fram emot att spela hos dem och att försöka vinna.”

I samband med detta så pratar också Kante om trycket generellt och hur han själv klarar det.

”Vad jag gör är att jag fokuserar på mitt jobb, det är att spela fotboll. Jag vill ha rätt stämning i laget, med mina lagkamrater. Jag vill nå framgång tillsammans med dem. Det är så jag vill ha det. Pressen kommer utifrån, men jag som fotbollsspelare bryr mig om att fokusera på dessa saker och jobba för för framtida framgångar.  

Slutligen så kommenterar Kante hur han ser på framtiden I Chelsea:

”Jag ser en framtid här. Ändå sen jag kom till Chelsea så har jag haft många fina säsonger tillsammans med mina lagkamrater, mina tränare och alla fans. Jag hoppas att vi kan fortsätta att jobba hårt för att nå ännu mera framgång. Det är så jag ser på framtiden.  

Källa: Chelseafc.com

Egen kommentar: Diskuterade framtiden för Chelsea i och med klubbens försäljning med några andra fans/vänner. En av dem sa: - ”Så länge Mendy och Kante är kvar så är jag nöjd.” Säger väl en del om vad Kante är för oss.
 

Erik Larholm@eriklarholm2022-03-05 17:15:00
Author

Fler artiklar om Chelsea