Etihad Stadium, 2021-05-29 21:00

Manchester C - Chelsea
0 - 1

Kante om sin fysiska status
Chelseas egen duracell-kanin och spelaren som dyker upp på bild om du googlar vinnarskalle, N´golo Kante.

Kante om sin fysiska status

Kante avslöjar hemligheten bakom sin fysiska status och om de fd Chelseaspelarna som har inspirerat honom.

N´Golo Kante har i veckan synts träna, tillbaks efter skada. Perfekt timing med tanke på resan laget skall göra till Porto för att spela final i Champions League. Tur är väl det då fransmannen är en av de viktigaste spelare, kanske t om den viktigaste. Det är troligen inte manga som sätter sig på tvären om vi påstår att han är en av säsongens bästa spelare i Chelsea. Det var Kantes hamstring som orsakade oro när han klev av matchen mot Leicester. Nu kan de fans som haft en orolig vardag andas ut, Kante verkar vara tillbaks.

Då Kante sedan I onsdags är tillbaks i träning är han en del av det lag som satt sig på planet för att åka till Portugal. Coach Thomas Tuchel hoppas att Kante med sin unika talang och spelstil kan vara ett av essen som behövs i matchen mot Manchester City på lördag. På tal om spelstil så avslöjar nu Kante att anledningen till att han sällan eller nästa aldrig blir trött på plan har att göra med två saker nämligen vinnarskallen och sina ben som aldrig blir trötta. N´Golo Kante avslöjar följande:

”Såklart att jag blir trött, men under en match finns det perioder när du känner dig riktigt stark och perioder när du känner dig svagare. Under de perioder när du är svar så gäller det att återhämta sig. Ibland lyckas du inte, men för att lyckas så behöver du en matchplan. Du behöver vara smart. Även om du är trött ibland så måste du fortsätta att kämpa för att göra en skillnad. Ibland bara för att hålla det resultat du har. I slutändan handlar det så mycket om det mentala.”

Kante förklarar vidare om hur man kan tänka kring en hel säsong:

”Under säsongen, tillsammans med klubben och tränarna, så planerar du utifrån matchschemat. Det handlar om hur du skall träna bäst för att vara redo för matcherna. Ibland behövs det lite mera vila för att återhämta sig, detta för att undvika skador. Då har du chans att ge allt I varje match du spelar.”

 Vidare under samtalet med lagets mittfältsmotor pratas det om jämförelsen med andra spelare och vilka förebilder Kante hade som ung:
“När jag växte upp sa tränare och lagkamrater till mig att man skulle vara som den och den spelaren. Jag var bara en kille som tittade på fotboll för att det var intressant, inte nödvändigtvis med en fokus på speciella spelare eller positioner. När landslangsuppehållen kom så tittade jag såklart på Frankrike där jag mest gillade Claude Makelele eller Lassana Diarra. Det är rätt tydligt att jag har fått inspiration från dem. Bägge dessa spelare har jag träffat senare i livet och haft nöjet att få prata med dem, även spelat med dem.”

Just Makelele har funnits nära Kante under flertalet år då han tränar unga killar i Chelsea. Samtalen har handlat om vilken påverkan och skillnad Kante kan köra för sitt lag på planen och hur han kan tänka och spela för att göra denna skillnad. Att ha fått ha denna möjlighet har betytt mycket för N´Golo.

Det har sannerligen varit en resa med stort R för Kante som spelade i de lägre ligorna i Frankrike innan bestigningen av pyramiden började, främst via flytten till Premier League som han senare fått vara med och vinna. Som grädde på moset så skall Kante nu spela Champions League-final. En liten extra tvist på det hela är att Kante nu ställs mot en spelare som han delat många ögonblick med, nämligen Riyad Mahrez som var lagkamrat med honom under tiden i Leicester.

Avslutningsvis så är det värt att fundera kring om det inte är så att N´Golo Kante är extra viktig i matcher där Chelsea på förhand inte är tänkt att ha så mycket boll som man har mot ”sämre” lag. Exempel på detta är matcherna mot Real Madrid där ju Kante var gigant. Hoppas, hoppas att vår käre fransos kan spela alla minuter på lördag.

Matchstart 21:00

Källa: Chelseafc.com
 

Erik Larholm@eriklarholm2021-05-28 08:57:34
Author

Fler artiklar om Chelsea