Lampard: "Vi måste upp i nivå"

Lampard: "Vi måste upp i nivå"

Frank Lampard accepterar att hans Chelsea besegrades av ett bättre lag i form av Leicester under gårdagskvällen. Han tror på att han med sin erfarenhet från sin spelarkarriär kan hjälpa laget ur denna svacka, när de ska hantera pressen utifrån samtidigt som han och hans lag måste få till en förbättring på korttid.

Wilfred Nadidi och James Maddisons mål i den första halvleken resulterade i att Leicester vann matchen på King Power Satdium med 2-0. Ett resultat som innebär att Chelsea fortsatt får jobba i uppförsbacke.
 
Att VAR spelade en viss roll i matchen går inte att förbise, när Christian Pulisic fälls på straffområdeslinjen och domaren först dömer straff för att efter granskning ändra till en frispark. Timo Werners mål i slutet på matchen dömdes även det bort på grund av offside efter VAR-granskning.
Vår huvudtränare sa i en intervju efter matchen att hemmalaget vann förtjänstfullt.

”Vi blev besegrade av ett bättre lag” sa Lampard.
 
”De var vassare än oss, de sprang mer än oss och de spelade stundtals med hög kvalitet. De såg ut som ett lag i god form”
 
”Det första målet var en besvikelse att få i emot sig sett till matchbilden, det andra var på grund av dåligt försvarsspel från oss. Det är svårt att komma tillbaka från ett tvåmåls underläge.”
 
”Det var många perioder där vi saknade skärpa och vi var tvungna att slita, springa, täcka ytor och jobba hårt för att nå upp till de nivåerna. För många av våra spelare var inte tillräckligt bra i grundspelet i kvällens match [
gårdagens match].”
 
I media spekulerar man om att helgens match i FA cupen är ett bra tillfälle att prova något nytt, skaka om i spelsystemet. Så när Lampard fck frågan om han efter förlusten mot Leicester kommer att göra några förändringar i spelsystemet svarade han så här:

”Vi får se vilka som spelar i helgen, men vi pratar inte om några större eller radikala förändringar i spelsystemet. Vi måste förbättra oss, det står klart och det är vi medvetna om.”
 
”Om du kollar på de båda lagen lagdel för lagdel, Leicester spelare mot Chelsea spelare, var de helt klart bättre än oss ikväll
[gårkväll]. De spelade med större självförtroende, de spelade framåt mer än vi och de var mer kliniska i sina beslut än vad vi var. Vi var långsamma och sega och det var det som gjorde mig besviken.”
 
”Vi förlorade för många man mot man dueller ikväll
[igår] och det är en grundregel i fotboll. Vi måste ta vårt ansvar och göra det bättre. Både som kollektiv och som enskild individ.” 
 
Det finns helt klart en hel del för Frank Lampard och gänget att jobba med under veckan innan man på söndag tar emot Luton på the Bridge. 

"Vi kan inte haka upp oss på reaktioner utifrån. När jag tog det här jobbet var jag medveten om att det skulle komma tuffare perioder" sa Lampard.

"Vi hade en transfer ban, vi hade unga spelare och i dagsläget har vi nya spelare som letar efter formen och sin plats i det här laget. Allting var rosenskimrande i November men nu finns inget skimer och vi måste kämpa."

Lampard tror att han tack vare sin tidigare spelarkarriär kan hantera presen som läggs på honom och laget och att han med den erfareheten kan hjälpalaget ur denna svaka de fastnat i. 

"Jag tycker inte om att vi inte vinner matcher. Jag vill att alla ska prata om hur vi klättrar mot toppen av tabellen, så som vi gjorde för en månad sedan." 

"Jag vill bara foksera på hur jag ska fåoss ur denna tuffa period"
sa Frank Lampard. 2
 
 
Källa:

5th Stand app 1 
 
5th Stand app
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-01-20 15:46:32
Author

Fler artiklar om Chelsea