Lamps vill göra rekordet svårt att slå
203 mål för Chelsea, Frank vill göra fler.

Lamps vill göra rekordet svårt att slå

Frank Lampard har hyllat den förre detta rekordhållande Bobby Tambling i antal mål för klubben och uttryckte förhoppning om att han kommer att hålla sitt målrekord under en lång tid.

Den engelska mittfältaren bröt Tamblings rekord på 202 mål för Chelsea motll Aston Villa under förra helgen och presenterarades med en utmärkelse av den förre detta rekordhållaren på Stamford Bridge under söndagen.

Efter att ha kommit överens om en förlängning av sitt kontrakt tidigare i veckan, är den 34-årige fortfarande hoppfull om att kunna vara rekordmannen i klubben under en längre tid framöver.

"Om vi ??inte köper Lionel Messi till nästa säsong eller så, tror att jag har en chans att hålla rekordet, speciellt om jag kan göra fler mål i framtiden. Så ja, det kan pågå ett tag, särskilt med tanke på den anfallsglada fotboll vi spelar" sa han till The Sun.

"Förr stannade de gamla spelarna i sina klubblag längre, de hade fler associationer med sina klubbor än vad de gör nu. Men om någon lyckas ta rekordet inom fem till 10 år, så hoppas jag  att kunna ge det vidare som Bobby gjorde åt mig, under åren har jag lärt känna Bobby väl och jag är hedrad över att ha varit en som har kunnat att matcha hans rekord och bryta det"

"Om jag hade slagit rekordet  från någon som jag inte gillar, hade jag kanske skojat lite om det - men jag är nära med Bobby och hans familj. Det är fantastiskt. Ingen kan ta bort vad vi har gjort på klubben. Vi är båda en del av Chelsea familjen, Chelseas historia och jag är väldigt, väldigt stolt."


Ombedd att välja sitt favoritmål, sa Lampard: "Kan vi räkna med de två jag gjorde i Bolton för att avgöra ligan under 2005 som bara en? De var så viktigt inte bara för mig, utan hela klubben! Sedan målet mot Barcelona där jag vände och slog den över Victor Valdes och in i bortre nätet, och självklart mitt andra mot Villa förra helgen eftersom det var det som avgjorde rekordet och var mycket speciellt och känslomässigt för mig."

Källor: Skysports & The sun

Stefan Petranovic2013-05-19 21:06:07
Author

Fler artiklar om Chelsea