Landslagsuppdatering
Lampard hyllades inför matchen mot Chile

Landslagsuppdatering

Lampard hyllades när England föll mot Chile. I USA gick det bättre för Brasilien där Willian visade fin form och i det afrikanska play off-spelet säkrade Nigeria en plats i sommarens VM.

Frank Lampard hyllades inför matchen mot Chile för att ha gjort sin 100:e landskamp tidigare i år. En bedrift Ashley Cole också lyckades med för inte alltför länge sedan. Den förstnämnde förärades med att bära kaptensbindeln för ett inte helt ordinarie England.
 
Lampard fick sällskap av Gary Cahill i startelvan medan Cole fick ta plats på bänken. England hamnade tidigt i underläge och fick på stopptid se Chile utöka sin ledning till slutresultatet 0-2. Lampard var en av många som byttes ut i den andra halvleken medan Cahill spelade 90 minuter. Cole fick sitta kvar på bänken vilket öppnar för att han startar i landskampen mot Tyskland på tisdag.
 
Just Tyskland spelade mot Italien och André Schürrle fanns åter i startelvan efter sin fina prestation mot Sverige senast.  Mittfältaren hade en ramträff och fick en knapp timmes speltid innan han lämnade planen till förmån för Reus. Matchen mellan de europeiska stornationerna slutade 1-1 efter två mål i den första halvleken.
 
Träningsmatchade gjorde också Petr Cech för Tjeckien och han var starkt bidragande, i och med en straffräddning, i 2-0 segern mot Kanada. För Serbien spelade Branislav Ivanovic i 1-1 mötet med Ryssland.
 
En som tydligt uttryckte sin glädje över att ha kallats in till landslaget var Willian. Tillsammans med David Luiz, Ramires och Oscar åkte han till Miami för att spela mot Honduras. Luiz fick bära kaptensbindeln och spelade från start tillsammans med Oscar. Båda byttes ut i den andra halvleken och istället för Oscar byttes Ramires in. I början av andra halvlek byttes också Willian in och han hade helt klart en rolig afton och tog verkligen chansen att visa att han vill vara med i sommarens VM. Han assisterade till 2-0 målet och i den 70:e minuten gjorde han själv 4-0. Innan slutsignalen ljöd hade Hulk hunnit med att sätta 5-0 vilket blev slutresultatet.
 
Då Spanien besegrade Ekvatorialguinea spelade Juan Mata hela matchen för sitt Spanien. Mata var delaktig i 1-0 målet efter knappa kvarten och då verkade det som att Spanien enkelt skulle jogga hem segern, men Ekvatorialguinea kom tillbaka och kvitterade innan Juanfran kunde sätta dit 2-1 i slutet av första halvleken. En knapp seger alltså för Matas Spanien som härnäst ställs mot Sydafrika.
 
I det afrikanska play off-spelet hade Nigeria ett bra utgångsläge efter 2-1 i första mötet med Etiopien. I startelvan i returen fanns John Obi Mikel, Kenneth Omeruo och Victor Moses. Den sistnämnde satte 1-0 på straff efter 20 minuter och den ledningen släppte laget aldrig. Ett sent 2-0 mål från Obinna klargjorde att Nigeria som första afrikanska lag blev klart för VM.
 
Elfenbenskusten med Chelseabekantingarna Drogba och Kalou förvaltade också sitt fina utgångsläge och tog sig till VM via totalt 4-2 mot Senegal. Senegal hade chansen vid 1-0 i returen hemma, men på stopptid var det Kalou som punkterade matchen och sköt Elfenbenskusten till VM.

Niklas Isaksson2013-11-17 16:37:28
Author

Fler artiklar om Chelsea