Landslagsuppdatering Chelsea
Mason Mount är i fortsatt fin form. Här målar han för England, vilket innebar 2-0 borta mot Albanien

Mason Mount var en av två målskyttar då England tog en tung bortaseger mot Albanien, medan Christian Pulisic förvaltade en straff mot Nordirland

Landslagsuppehållet med VM-kvalmatcher är i full gång, med matcher runt om hela Europa; och för Chelsea-spelarnas del innebär det både matcher och avbytarbänkar. Mason Mount var en av de mest framträdande ur en blå synvinkel, där mittfältaren utökade Englands ledning borta mot Albanien med ett kyligt avslut, efter drygt timmen spelad. Målet innebar 2-0 som också blev slutresultatet, där Harry Kane gett gästerna ledningen under den första halvleken. För Mounts del var det fjärde målet i landslaget, vilket var ett viktigt mål mot ett svårforcerat Albanien.

Lagkamraterna från London, Reece James och Ben Chilwell fick nöja sig med att sitta på bänken, i en match där tränare Southgate endast använde två avbytare. Armando Broja som för tillfället är utlånad från Chelsea till Vitesse, fick starta för Albanien men byttes ut med nästan 60 minuters speltid i benen.

Samtidigt spelade USA en vänskapsmatch på Windsor Park, då man gästade Nordirland. Amerikanerna vann med 2-1, där Pulisic var en av målskyttarna, där Chelsea-spelaren gjorde sitt från straffpunkten. Straffen tilldömdes laget efter att just Pulisic gjorts ner i straffområdet. Målet kom efter att Giovanni Reyna gett USA ledningen, och innan Niall McGinn reducerat för hemmalaget med bara några minuter kvar att spela.

På annat håll fick även Andreas Christensen från avbytarbänken se sitt Danmark ta en storseger över Moldavien, i en match som slutade hela 8-0, efter att ha gjort fem mål i den första halvleken.

En annan av Chelseas försvarsspelare hade dock en stor roll i sin landskamp; Kurt Zouma stod för en stabil insats då han hjälpte sitt Frankrike till en 2-0-seger borta mot Kazakstan. Les Bleus tog därmed kommandot i sin kvalgrupp, efter att ha spelat 1-1 mot Ukraina i den inledande matchen. Olivier Giroud blev kvar på bänken, medan N’Golo Kanté som bekant redan återvänt till Cobham tidigare denna vecka för att behandla problemet med sin hamstring-skada.

Frankrike spelar igen imorgon (onsdag) borta mot Bosnien i lagets sista kvalmatch under detta landslagsuppehåll.

I övrigt gjorde Baba Rahman mål för Ghana, då man besegrade Sao Tome och Principe med 3-1 i Ghanas huvudstad Accra, då Black Stars säkrade toppositionen i sin kvalgrupp i de Afrikanska mästerskapen.

Källa: chelseafc.com