Leicester - Southampton 5-0

Leicester stod för en av säsongens bästa insatser när man under tisdagskvällen körde över Southampton.

Matchen målades upp som ett stormöte mellan två lag som jagar uppflyttning, men någon nervös tillställning bjöds det inte på. Leicester städade av ett uppgivet Southampton som nu får fokusera på playoff.

Leicester styrde större delen av matchbilden och efter knappa halvtimmen spelad kunde Abdul Fatawu ge hemmalaget ledningen. Detta kom genom en bollvinst på offensiv planhalva och sedan en fin öppnande pass från Kiernan Dewsbury-Hall.

Resultatet stod sig till halvtid.

I den andra halvleken inledde Southampton starkast, men istället för kvittering kunde Leicester utöka sin ledning till 2-0 via Wilfred Ndidi.

Bortalaget tappade glöden och Leicester tryckte på vilket gav utdelning.

Under en period på sex minuter så kunde supportrarna på King Power Stadium njuta av att se sitt lag köra över konkurrenten.

Abdul Fatawu skruvade in 3-0 i den 75:e minuten. 4-0 kom genom Jamie Vardy i minut 79. Vardy, som även minuten senare spelade fram Abdul Fatawu till hattrick och 5-0.

Efter ett par tyngre veckor med blandade resultat så ingjöt gårdagens insats verkligen självförtroendet vi behövde inför sista omgångarna.

Två matcher återstår och förutsättningarna är enkla. En seger ger automatisk uppflyttning, och två segrar så vinner vi Championship. Räknat att Leeds och Ipswich går rent.

Nu längtar vi till måndag då Leicester beger sig till Preston för att säkra Premier League-kontrakt. En hel kortsida med bortasupportrar väntar!