Leicester värvar anfallare för rekordsumma
Ahmed Musa i CSKA Moskvas röda ställ.

Leicester värvar anfallare för rekordsumma

Anfallaren Ahmed Musa blir klubbens dyraste nyförvärv någonsin då han värvas från CSKA Moskva.

Den 23-årige anfallaren har skrivit på ett fyraårskontrakt med Leicester och ansluter från de ryska mästarna CSKVA Moskva i en rekordaffär för klubben. Övergångssumman uppges ligga runt sexton miljoner pund (ca 179 mkr), vilket därmed slår det drygt veckogamla klubbrekordet med drygt tre miljoner pund sedan mittfältaren Nampalys Mendy skrev på för klubben förra helgen.

Ahmed Musa har under mestadelen av karriären spelat som yttermittfältare på båda kanterna då han är nästan lika bra på bägge fötterna. På senare år har han utnyttjats allt flitigare som anfallare genom sin snabbhet, fina förmåga att löpa i djupled samt en bra träffsäkerhet. Ett annat positivt attribut är att han sägs vara en bra lagspelare, vilket har delvis karakteriserat Leicester de senaste åren.  

Karriären inleddes i hemlandet Nigerias inhemska liga innan han spelade två år med holländska VVV-Venlo. Han var talangfull och ådrog därför intresse från flera europeiska klubbar innan han valde att skriva på för CSKA Moskva. Under sina fyra år med Moskvaklubben har han bland annat vunnit ligan tre gånger och gjort 42 mål på 124 framträdanden.

Musa är ingen måltjuv direkt vid första anblick. Men detsamma gällde Vardy när han skrev på för Leicester och det har ju minst sagt gått bra för honom nu i efterhand. Likheterna mellan de två är rätt många för övrigt; speeden, djupledslöpningar och ett bra skott från nära håll. För en närmre jämförelse mellan Musa och Vardy rekommenderas denna grafik

För fem år sedan debuterade Musa i det nigerianska landslaget där det redan blivit 58 landskamper och elva mål trots sin ringa ålder. Bland annat gjorde han två mål i VM senast mot Argentina i gruppspelet. Han har dessutom varit kapten i landslaget under en kort period (tydligen byter man kapten i Nigeria varannan månad). Främsta meriten med landslaget är segern i African Cup of Nations 2013.

Välkommen till Leicester, Ahmed Musa!

----
Läs mer på Leicesters hemsida.

Adam Bills2016-07-08 18:52:00
Author

Fler artiklar om Leicester