Anfield, 2024-05-05 17:30

Liverpool - Tottenham
4 - 2

Liverpools förnedring kom av sig
Ange Postecoglou har enorma problem när han fortsätter förlora.

Liverpools förnedring kom av sig

Tottenham var inte alls med i matchen borta mot Liverpool. Det såg ut att vara på väg mot 8-0, men Spurs fick in ett par reduceringar med chanser till att bara vara ett mål ifrån, men matchen slutade 4-2. Spurs fortsätter att förvärra läget för sig själva.

Det gäller att acceptera förutsättningarna. Visst, Aston Villa förlorade och en överraskande vinst här hade kunnat göra saker spännande. Men säsongen är i stort sett över redan innan detta möte. För Ange Postecoglou handlar det om att inte låta oron sprida sig mer än nödvändigt. Han behövde inte vinna denna match. Men det är onödigt att bli förnedrad. Genom att göra jobbet defensivt fanns chanserna att Liverpools dåliga form skulle kunna ge en otåligt hemmalag och öppna chanser för Spurs. Men Spurs gav det aldrig chansen.


Ingen verkade bry sig
Det såg bra ut under några minuter i inledningen. Men Spurs har ingen idé kring hur man ska komma till avslut. Sedan verkar spelare verkligen inte bry sig längre. Att Emerson Royal får spela från start är vad det är. Vi vet alla att han inte håller måttet. Så när hans riskbedömning säger att det är värt att släppa motståndarnas skyttekung och hoppas på det bästa så spelar det ingen roll vad man gör i övrigt. Det är 1-0 till Liverpool i nåt som inte borde vara en målchans. Sen blev det ännu sämre. Alla kunde se att det var på väg att rinna iväg. Men ingen gjorde något åt det. Ingen lugnade ner spelet. Ingen samlade laget. Ingen kapten syntes av.

När Liverpool fick 2-0 innan halvtidsvilan kom det väntat. När Liverpool gjorde 3-0 i inledningen av den andra halvleken kom det lika väntat. När Liverpool gjorde 4-0 var det fortfarande precis lika väntat. Alla kunde se det komma. Ingen gjorde nåt för att få stopp på det. Emerson var direkt inblandad i tre mål, men problemet var större än så. Men vid 4-0 kom ett trippelbyte. Richarlison fick in ett tröstmål. Son fick ett tröstmål. Sen var Spurs nästan med i matchen. Det skapades fina chanser för ett tredje mål, och då hade saker kunnat fortsätta hända. Men nu stannade det vid 4-2.


Spurs har stora problem
Det gäller att acceptera hur läget är. Efter tre raka förluster handlar det om att slåss för sin heder. Att ge bort ett första mål och sen inte reagera när förnedringen hänger i luften är aldrig okej. Postecoglou har inte spelarna med sig. Man kan förstå att inte alla tror på den här matchplanen mot Liverpool. Men ändå. Så här får det inte se ut. Det hade kunnat bli 8-0. Det blev 4-2.

Mål: 1-0 Salah (16), 2-0 Robertson (45), 3-0 Gakpo (50), 4-0 Elliot (60), 4-1 Richarlison (73), 4-2 Son (77)

Bäst i Spurs: 
+++ Richarlison
++ Lo Celso
+ Skipp

Spurs lag:
Vicario
Porro Romero van de Ven Emerson (Skipp 61)
Bentancur (Maddison 61) Bissouma
Kulusevski (Richarlison 61) Sarr (Lo Celso 75) Johnson
Son
 

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-05-05 19:33:00
Author

Fler artiklar om Tottenham