Anfield, 2021-08-28 18:30

Liverpool - Chelsea
1 - 1

Liverpool-Chelsea 1-1 (0-0)
Första halvlek avslutades på samma sätt som i september 2020, med en utvisad Chelsea-spelare.

Lördagens toppmöte på Anfield slutade 1-1. Kai Havertz nickade snyggt in 1-0, första halvleks slutminuter innehöll ett rött kort, två gula och ett straffmål vilket innebar att Chelsea fick spela defensivt resten av matchen och andra halvlek fick en helt annan matchbild än den förväntade.

Chelsea sparkade igång matchen på Anfield men det var Liverpool som pressade på hårdare i början. I matchens fjärde minut avfyrade Harrey Elliot ett hårt skott som gick strax förbi Edouard Mendys vänstra stolpe. I den sjunde matchminuten började Chelseas anfallsspel flyta på lite bättre och Mason Mount vann en frispark. Mount tog själv hand om frisparken och sköt ett bra inlägg mot straffområdet som nästan nådde fram till Rudiger, Sadio Mané hann dock fram och fick ut bollen till hörna. I den tionde matchminuten hittade Trent Alexander-Arnolds långboll fram till Jordan Henderson i Chelseas straffområde, Liverpool-kaptenen fick en dålig träff och bollen gick ut till frispark. I den femtonde minuten fick Liverpool sin första hörna, men Chelsea rensade bort den. I den tjugonde matchminuten fick Chelsea en hörna som. Reece James tog hand om. Han sköt ett inlägg mot straffområdet, Kai Havertz lyckades göra sig ledig och nicka in bollen. 1-0 Chelsea!

Efter målet vann Liverpool ett par hörnor som Chelsea lyckades rensa. I den 34:e matchminuten gick Chelsea till kontring och Lukaku gjorde ett avslut från innanför straffområdet men hans skott blockerades av Virgil van Dijk och Alisson kunde enkelt plocka upp bollen. I den 43:e minuten var det dags för matchens första byte när Diogo Jota ersatte Roberto Firmino

Första halvlek avslutades med några galna minuter. Mendy och Alonso misslyckades med att kommunicera i samband med att bollen var i luften i straffområdet, Joel Matip höll bollen på plan och nickade den i stolpen, Mané försökte trycka in returen men Reece James stod på mållinjen, bollen studsade av hans framlår och nuddade armen. Situationen gick till VAR-granskning och domaren pekade på straffpunkten och visade det röda kortet till Reece James. Mohamed Salah tog hand om straffen och satte in kvitteringsmålet. Ilskan syntes hos Chelsea-spelarna och både Mendy och Rudiger fick varsitt gult kort innan domaren blåste av första halvlek.

Thomas Tuchel inledde andra halvleken med ett dubbelbyte. Thiago Silva och Mateo Kovacic byttes in, Kai Havertz och N’golo Kante ut. Spelet inleddes som förväntat när Liverpool hade en man mer på plan. De rödklädda pressade på och i den 51:a matchminuten hade Diogo Jota ett gyllene läge att nicka in ett ledningsmål, nicken gick över mål. Liverpools press fortsatte och van Dijk sköt ett långskott, Mendy var med på noterna och slog ut bollen till hörna.

Tre minuter senare var det Hendersons tur att avfyra ett långskott, skottet var välplacerat och inte många centimeter från att gå i krysset men det gick strax förbi. Chelsea hade stora svårigheter med att ta sig ut ur egen planhalva men i den 64:e minuten fick man andra halvleks första målchans. Azpilicueta tog sig framåt och slog ett inlägg från höger mot bortre stolpen, Alonso nickade bollen mot Lukaku, som befann sig precis framför Liverpools mål. Belgaren sköt en hård volley men Matip blockerade skottet.

I den 74:e minuten byttes Thiago Alcantara in och Jordan Henderson fick kliva av. Liverpool fortsatte att pressa på men i den 84:e minuten spelade Lukaku fram Mateo Kovacic som plötsligt befann sig en mot en med Alisson, kroatens skott gick mot nedre målhörnet men Alisson lyckades slå iväg bollen. Direkt efter Chelseas läge fick Salah utrymme att skjuta och avfyrade men Mendy stod för en fin parad. Matchen avslutades med ett till målläge för Matip men hans nick mot mål från innanför straffområdet tog en beröring via Thiago Silva och över ribban. Domaren blåste av och 1-1 stod som slutresultat.