Lokonga klar för Sevilla på lån
Albert Sambi Lokonga provar lyckan i Sevilla under det kommande spelåret.

Lokonga klar för Sevilla på lån

Albert Sambi Lokonga skickas återigen ut på lån. Den här gången går flyttlasset till Andalusien och Sevilla för den belgiska mittfältaren.

Lokonga kom till Arsenal med stora förhoppningar sommaren 2021. Som tjugotvååring hade han redan hunnit bli lagkapten i Anderlecht samt debuterat för den belgiska landslaget. I Arsenal skulle det dock aldrig bli någon succé. Efter en och en halv säsong i periferin lånades han först ut till Crystal Palace och sedan till Luton. Hos den sistnämnda övertygade han faktiskt under våren men någon fortsättning på de brittiska öarna blir det inte för Lokonga. Åtminstone inte i nuläget. Istället är det Sevilla som blir nästa temporära anhalt i karriären.

Sevilla har en köpoption som ligger på cirka 120 miljoner kronor och Arsenal har även en vidareförsäljningsklausul inbakad i avtalet vid en eventuell affär. Om det blir någon permanent övergång får framtiden utvisa. Det hade utan tvekan varit det bästa för såväl spelare som klubb i det här skedet. Att Lokonga skulle ha en långsiktig framtid i Arsenal känns i det här läget helt uteslutet. Han är en kompetent mittfältare men han har aldrig riktigt känts kompatibel med den fotboll som Mikel Arteta vill spela. Förhoppningsvis hittar han istället hem Rojiblancos. I Arsenal har det hittills blivit sammanlagt 39 mållösa matcher för Lokonga.

Lycka till Sambi!

Ola Regen@Ola_Regen2024-07-15 14:02:00
Author

Fler artiklar om Arsenal