Lukaku: ‘’Jag behövde inhoppet!’’
Kanoninhopp av Lukaku igår!

Romelu Lukaku anser att hans lyckade inhopp var exakt vad han behövde när han återvände till spel efter en frustrerande period med skador och covid.

Belgaren hade inte startat en PL-match sedan 1-0 segern över Brentford i mitten av oktober. Han missade mer än en månad på grund av fotledsskadan som uppstod under CL-segern över Malmö. Lukaku närmade sig sedan spelskick men blev återigen tvungen att hållas bort från spel efter ett positivt covid-test.

De frustrationerna förklarar möjligtvis varför han verkade så fast besluten att prestera bra under gårdagens match mot Aston Villa, hans första match sedan det positiva covid-testet. Lukaku byttes in i halvtid vid ställningen 1-1 och visade vad som hade saknats i laget när han gjorde 2-1 målet och vann straffen som sedan säkrade tre poäng.

‘’Jag tycker att jag behövde en sån här prestation.’’, säger Lukaku efter matchen. ‘’Det har varit en tung period. Varje fotbollsspelare vill vara på plan men jag fortsatte att jobba hårt. Segern var bra för oss och för mig personligen. Jag är nöjd över egen prestation och jag måste jobba vidare.’’

Lukakus stod för två väldigt uppmärksammade händelser under matchen. Först tog han sig förbi Tyrone Mings och nickade in kvitteringsmålet tio minuter efter att ha blivit inbytt, sedan stod han för en kraftig löpning, tog sig förbi två försvarare och vann en straff.

‘’Målet var bara rörelser.’’, förklarar han. ‘’När det gäller inlägg och sånt har min rörelse innanför straffområdet blivit bättre. Jag försöker vara mindre statisk och försöker vara på tårna hela tiden. Inlägget var fantastiskt och jag lyckades ta mig förbi motståndaren.’’

‘’Gällande straffen så hände det som jag föredrar att vara med om, löpningar med mycket styrka och snabbhet. Backen fällde mig och sedan satte Jorginho straffen i mål.’’

3-1 segern över Aston Villa innebär att Chelsea nu är sex poäng bakom Manchester City och lika många poäng som Liverpool, som spelat en match mindre.
Lukaku anser att Chelsea är utmanarna som jagar PL-mästarna, matchen mot Villa är den första matchen av många som laget behöver vinna för att komma ikapp serieledarna.

‘’Det är vi som är jägarna nu. Det är klart att de senaste matcherna innan Villa-mötet inte riktigt gått vår väg och nu behöver vi jaga. Vi behövde göra vårt jobb och vinna matchen.’’

‘’Det var inte enkelt för oss men vi visade vår kvalité och i slutändan lyckades vi vinna. Nu behöver vi fortsätta jobba hårt. Vi måste se till att vi spelar varje match som det vore en final och vinna.’’

Källa: chelseafc.com