Lukaku till Everton på lån
Det blev inte WBA men väl Everton för Romelu Lukaku

Lukaku till Everton på lån

Det ryktades om Ba till Newcastle. Ba till Arsenal. Ba till… Resultatet blev Lukaku till Everton.

Lukaku spenderade förra säsongen på lån hos WBA och hade en lyckad utlåning med 17 mål. Den 20-årige anfallaren skulle nu vara redo att axla ansvaret i Chelsea trodde många, men i slutet av Deadline Day offentliggjordes att belgaren på nytt lånas ut. Denna gång till Everton.
 
Sedan Chelsea gjorde klart med Samuel Eto’o så har anfallsbesättningen bestått av en spelare för mycket. Rykten pekade mot att Demba Ba skulle bli den som fick lämna och därmed låta Eto’o, Torres och Lukaku slåss om platsen längst fram i Chelsea. Men så blev alltså inte fallet.
 
Många överraskades av beslutet att låta Lukaku gå på lån och därmed behålla Torres och Ba i truppen. Ba ryktades länge vara på väg till Arsenal, en affär som också skulle innebära att Arsenal släppte danske Bendtner till Crystal Palace. Chelsea var dock inte tillfreds med att låna ut sin senegalesiske anfallare till London-konkurrenten och därmed blev också Bendtner kvar hos Arsenal. Elaka tungor gör gällande att den största vinnaren var Crystal Palace. Mer rimligt är dock att Everton blev den stora vinnaren som får in en anfallare som visat att han har kapacitet för 20+ Premier League-mål. I Chelsea sätts hoppet nu till Eto’o, Torres och Ba.
 
CSS-redaktionen hoppas nu att Lukaku går ännu en lyckad lånesejour till mötes och att han nästa säsong är redo att ta den plats i Chelsea vi alla vill att han ska ta.

Niklas Isaksson2013-09-03 21:33:35
Author

Fler artiklar om Chelsea