Lukaku ville lånas ut
Lukaku firar sitt fjärde ligamål för säsongen.

Lukaku ville lånas ut

Osäker på speltid och ett stundande VM gjorde att Lukaku begärde att få bli utlånad. Hos Everton har han sedan börjat på allra bästa sätt med mål i varje ligamatch.

På transferfönstrets sista dag fick sig Chelseafansen en rejäl överraskning då det offentliggjordes att Romelu Lukaku ska spendera säsongen hos Everton. Lukaku ansågs av många vara det givna förstavalet bland anfallarna efter succén i West Brom förra säsongen.
 
Efter att Lukaku givits speltid och hittat nätet för Everton har kritiken växt då Chelseas anfallare fortsätter ha svårt att göra mål. José Mourinho har fått en hel del ris för att han lånade ut belgaren. Nu har dock Lukaku sagt sitt om situationen till Daily Telegraph.
 
”Jag visste inte om jag skulle få speltid i Chelsea så jag bad managern att låta mig lämna. Vi pratade och jag sa att jag ville lånas ut.”
 
Att Mourinho får kritik tycker därför Lukaku är fel, ”Det är orättvist att kritisera Mourinho. Beslutet var mitt.”
 
Med en risk om utebliven speltid gjorde Lukaku alltså vad han kände var det rätta. Det som med stor sannolikhet kommer ge honom mer speltid och en större chans att bygga vidare på förra årets succé.
 
”Mourinho vet vad han gör. Han har vunnit så många titlar och jag har för mycket respekt för honom än att önska honom något annat än det bästa. Men det kommer en tid då man måste tänka på sig själv. Att få chansen att glänsa och bli en av de bästa anfallarna i Premier League.”
 
”Jag kunde ha stannat och kämpat för en plats, men det handlar inte om konkurrensen. När man är 20 år behöver man alla minuter man får. Jag tappade min plats i landslaget när jag inte fick spela under en säsong hos Chelsea.”
 
Den platsen vill nu Lukaku ta tillbaka och med ett stundande VM är det förståeligt att han tänker på sig själv främst.
 
”Jag vill ha tillbaka platsen i landslaget. Jag vill vara i en toppklubb och spela. Man blir bara bättre om man får spela och därför var det bästa för mig att lämna Chelsea.”
 
Det blev alltså inte mer än en sommar tillsammans för Lukaku och Mourinho den här gången.
 
”Jag ville arbeta med honom och under den korta tiden tillsammans, pre-season, lärde han mig mycket och jag är tacksam för det, men var tvungen att göra ett val.”
 
Lukaku har börjat sin sejour hos Everton bra och har på tre matcher redan gjort fyra mål. Samtidigt står Torres, Eto’o och Ba ännu på noll Premier League-mål. Låt oss hoppas att denna utlåning blir den sista och att Lukaku fortsätter med detta målsnitt nästa säsong med en annan blå tröja på sig än den han nu bär.

Niklas Isaksson2013-10-06 21:00:07
Author

Fler artiklar om Chelsea