Luke Cundle lånas in från Wolves
Luke Cundle i Swanseas färger förra säsongen

Luke Cundle lånas in från Wolves

Den offensive mittfältaren Cundle ansluter på lån säsongen ut, och blir därmed Argyles fjärde lån från Premier League.

Ännu en Premier League-lånespelare - denna gång med Championshiperfarenhet!
21-årige Cundle har spelat 4 Premier League matcher för Wolves under 2021/2, och spenderade hela förra säsongen på lån hos Swansea och spelade 31 gånger. Om jag inte räknar fel så gör det honom mer erfaren när det gäller matcher på Championshipnivå än någon annan i nuvarande truppen. 

Han beskriver sig själv som en box-to-box energisk mittfältare, och verkar bra omtyckt hos båda Wolves och Swansea. Ironiskt nog var det delvis han som höll Morgan Whittaker utanför Swanseas lag under våren, lite märkligt att båda två nu ansluter till Argyle.

Men ännu en mittfältare...
Förr i tiden delade man in fotbollsspelare i målvakter, backar, mittfältare och anfallare. Om man tittar på Argyles matchtrupp från i lördags mot Huddersfield och delar in den efter dessa grupperingar blir det 2 målvakter, 2 backar, 2 anfallare och sedan 14 mittfältare! Det finns uppenbarligen ett skriande behov av att värva en anfallare, och med två backar på skadelistan kunde man även önska sig förstärkning där trots att Pleguezuelo återkommer från avstängning, så det var med viss förvåning jag såg att vi hade värvat ännu en mittfältare av rang. Men det tyder kanske på att flexibilitet är nyckelordet och att alla dessa mittfältare blir till defensiva mittfältare, wing-backs, kantspringare, nummer 8:or, nummer 10:or och falska nior och allt vad det heter. Vi får hoppas att alla dess taktiska roller och systemändringar förvirrar motståndarna mer än det förvirrar medspelarna... In Schuey we trust!

Debut direkt för Cundle
Om en liten stund drar Carabao Cup igång, hemma mot förra årets League Two mästare Leyton Orient. Argyle har gjort 10 ändringar i startelvan, och bara Kaine Kesler-Hayden överlever från matchen mot Huddersfield. Cundle går därmed rakt in i startelvan.

Matchen visas inte i Argyle TV tyvärr, så det blir en ganska snabb summering av hur det gick senare i veckan. Carabao Cups första omgång känns mest som en distraktion när Championshipsäsongen nu drar igång, men vi får hoppas att kvällens elva kan stärka sina aktier lite i alla fall.

Geoff Bache2023-08-08 20:35:00
Author

Fler artiklar om Plymouth