Luton Town- Chelsea i åttondelsfinalen
3-1 avancemang 24 januari förra säsongen.

Luton Town- Chelsea i åttondelsfinalen

För ungefär en timme sedan lottades Chelsea redan på andra bollen och på den första stod det 'turligt' nog Luton Town vilket innebär hemmaplan för Championshiplaget.

Luton Town FC- Chelsea FC 2/3 20.45
FA-cupen firar 150 år och Chelsea får bege sig till Kenilworth Road och Luton Town för FA-cupens femte runda. En runda Chelsea lyckats kvalificera sig till föra sjätte raka säsongen.
Förra säsongens femte rundan spelades på en kyligt Oakwell, där Barnsley huserar, när Abraham sköt Chelsea vidare med blotta förskräckelsen.
Chelsea jagar revansch för två senaste årens finalförluster och dessa matcher kommer att genomföras veckan 28 februari där Chelseas är spikad ovan.

Genom åren har klubbarna mötts 44 gånger och om ni tycker att det ringer en extra klockan är det ju för att Chelsea eliminerade Luton Town med 3-1 (efter hattrick av Tammy Abraham och straffmiss av Werner) förra säsongen i Frank Lampard sista match 24 januari och dagen efter 25 januari lämnade/sparkades han. 


Luton Town
Kallas The Hatters och spelar i orange, svart, vita dräkter. Coachas av Nathan Jones och laget ligger för närvarande nia i Championship. 
Laget spelade ut Cambridge United med 0-3 och avancerade även de igår. 

Resultaten har genererat 18 segrar, 12 oavgjorda och 14 förluster och genom tiderna har ingen haft en längre positiv trend mot det andra laget undantaget en svit på sju matcher utan seger för Chelsea mellan 1980-85 i League Division Two och målen är till kungsblå favör med 71-56.
Första matchen någonsin spelades redan 8 januari 1927 och Chelsea slog ut Luton med 4-0 efter dubbla mål av både Thain och Hamilton-Turnbull. 
Detta blir femte gången lagen möts i cupen och och Chelsea har avancerat vid tre av fyra tillfällen och detta blir tredje mötet lagen emellan senaste 30 åren. 


Lottningen:
Luton Town v Chelsea 
Crystal Palace v Stoke City
Peterborough United v Man City
Liverpool v Norwich City
Southampton v West Ham United
Middlesbrough v Tottenham Hotspur 
Nottingham Forest / Leicester City v Huddersfield Town 
Everton v AFC Bournemouth / Boreham Wood 

Mattias Henriksson 2022-02-06 14:55:00
Author

Fler artiklar om Chelsea