Luzhniki Stadium: Terry i fokus
Bilden vi aldrig glömmer.

Luzhniki Stadium: Terry i fokus

Senare ikväll ska Chelsea för första gången tillbaka till en bekant arena. En arena som ger en viss John Terry kalla kårar.

Bilden är av någon anledning fastnaglad på de flesta Chelseaanhängares näthinnor. Bilden av en otröstlig John Terry som minuter innan sprungit fram, tappat fotfästet och träffat virket i en avgörande straff, i morsan av alla turneringar. Och det var här det inträffade, för snart fem år sedan, på Luzhniki Stadium.

Att jag skriver "av någon anledning" är för att tanken har slagit mig innan. Trots att Didier Drogba fått kortslutning och blivit utvisad under själva matchen är det få som pekar fingret åt honom. Trots att det faktiskt var Nicolas Anelka som brände den sista straffen, den som gav United segern, har han gått fri från skuld. För bilden är där. Av en otröstlig John Terry. Och ikväll ska han tillbaka.

Med skadebekymmer i backlinjen där både Ashley Cole och Gary Cahill är borta lär John Terry starta matchen och med ett bra resultat i ryggen (3-1) är scenariot tämligen långsökt. Trots det finns chansen, eller ska jag säga risken, att matchen faktiskt går till straffar. I så fall är John Terry redo.

"Du kan inte bara säga 'du, du och du'. Det viktigaste som spelar roll är att de är övertygade om att de kan göra mål" säger Benitez till bland andra Goal.com och Daily Mail om ett tänkbart straffscenario.

"Vi tror starkt att vi inte kommer behöva skjuta straffar. Men om det behövs, så har vi nog med erfarenhet och kvalité."

"Jag kommer ihåg Champions League-finalen 2008, men jag vill inte prata för mycket om det. Det är inte vårt problem nu. Vårt problem är Rubin Kazan. Jag vill inte förlora fokus. Det är en annan turnering, i en annan tidsepok. Förhoppningsvis kan vi spela bra och inte tänka så mycket på det."

"Om det skulle bli straffar, så kommer det betyda extra mycket för Terry. Om det är nödvändigt kommer han att ta en. Men vi är övertygade om att vi inte kommer behöva göra det valet."

Daniel Joannou2013-04-11 13:23:50
Author

Fler artiklar om Chelsea