Magda Eriksson trivs på hemmaplan
Tandemparet Eriksson och Hayes jagar ännu fler titlar.

Magda Eriksson trivs på hemmaplan

Chelsea tar emot Servette FCCF i den fjärde gruppspelsomgången i Champions League. Inför drabbningen så berättade Chelseas svenska kapten för officiella hemsidan om förutsättningarna, formen och återhämtning.

Bortamatchen mot Servette i föregående omgång av gruppspelet slutade med en 7-0-seger för Chelsea. Hemmapubliken på dryga 12 000 åskådare höll dock modet uppe, trots att Chelsea rusat iväg till en 5-0-ledning innan matchen nått minut 30. Krossen i Gèneve följdes upp av en 4-0-seger mot Manchester City i ligan, vilket var lagets fjärde bortamatch i rad.

”Det har varit många bortamatcher, många buss- och flygresor, så det är roligt att vara tillbaka på Kingsmeadow inför våra supportrar. Deras stöd betyder så mycket för oss. Det var tydligt hur mycket vi ville fira med dem. Att få ha dem med oss under de här tuffa matcherna betyder så mycket.”

Även mot City fick man en väldigt fin start, då Jessie Fleming gav laget ledningen redan efter två minuter. Man utökade ledningen till 2-0 via Sam Kerr innan paus, vilket inte speglade matchbilden särskilt väl så långt. Men med det övertaget kunde Chelsea sedan styra resten av matchen och vann som sagt med 4-0, där kapten Eriksson nickade in det fjärde och sista målet. Med tanke på den otroliga målformen så är Eriksson väldigt ödmjuk när hon ombeds förutspå utgången av kvällens returmöte mot Servette.

”Jag förväntar mig inte en liknande match. Det är upp till oss hur vi tar oss an matchen. Vi vill ta kommandot från start, det är vad vi kommer försöka göra. Som lag så började vi väldigt bra [under det första mötet i Gèneve], vi spelade fantastisk fotboll de första 10-15 minuterna. Vi fick de där tidiga målen, vilket är väldigt viktigt. Vi fick övertaget direkt.”

Nyss nämnda Sam Kerr förlängde nyss sitt kontrakt med Chelsea, det nya avtalet sträcker sig till sommaren 2024. Kerr vann WSL:s skytteliga ifjol och har inte slagit av på takten denna höst, hon är lagets bästa målskytt i samtliga tävlingar. Att Kerr blir kvar i SW6 glädjer lagkamraten Eriksson.

”Sam är en fantastisk fotbollsspelare. Det är enkelt att se hur mycket hon bidrar. Dessutom är hennes karaktär och personlighet väldigt viktigt för laget. Hon är en så fin person, en trevlig människa att ha i sin närhet. Hon är väldigt glad och sprider den glädjen inom laget med sina kvaliteter som fotbollsspelare. Jag är väldigt nöjd över att hon bestämt sig för att stanna.”

Nytt för säsongen 2021/22 är att Champions League utökats och för första gången innefattar ett gruppspel. Något som ökar antalet matcher ganska dramatiskt, då ligaspelet i WSL endast innefattar 22 omgångar. Chelsea är dock väl rustade att hantera det hektiska schemat, säger Eriksson.

”Vi vet att vi spelar många matcher, att schemat är tufft. Men det är anledningen till att vi har en så stor och talangfylld trupp. Vi har möjlighet att nyttja hela laget under den här delen av säsongen. Vi är noggranna med återhämtningen och vad vi gör på sidan av planen för att hålla formen på bästa sätt. Att ta hand om mig själv är också något jag utvecklat under karriärens gång, Chelsea ger dig allt du behöver i det avseendet.”

Chelsea Women – Servette FCCF har avspark torsdag den 18/11 klockan 21:00. Matchen ses gratis via DAZN:s youtubekanal.
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-11-18 13:47:00
Author

Fler artiklar om Chelsea