Stamford Bridge, 2021-02-28 17:30

Chelsea - Manchester U
0 - 0

Mållöst i London

Mållöst i London

Söndagen bjöd på toppmöte på Stamford Bridge, då Manchester United gästade Chelsea. Men mötet i London slutade precis som det gjorde då man möttes på Old Trafford, nämligen mållöst.

Första halvlek

Chelsea inledde klart piggast med stort bollinnehav och hög press, där Olivier Giroud fick starta med Mount och Ziyech släpande bakom sig. Solskjaer hade föga förvånande satt en något tillbakafallen startelva med utgångspunkt för kontringar, där framför allt Rashford, Fernandes och James utgjorde det offensiva hotet. Den första halvfarliga chansen tillföll gästerna, då Rashford slog en frispark och fick en fin träff, men Mendy i målet var med på noterna och styrde undan bollen. I efterföljande situation såg bollen ut att ta på handen på Hudson-Odoi i eget straffområde, vilket videogranskades men friades, i efterhand syntes det att domaren mycket väl kunde ha blåst straff för United.

Chelsea fortsatte pressa och spelade snabbt och rakt när man anföll, men man hade svårt att skapa riktigt bra lägen, mycket på grund av missförstånd under den avgörande passningen. Framför allt Hudson-Odoi och Ziyech tycktes flertalet gånger ha helt olika uppfattning om hur den sista passningen skulle slås. Men just Hudson-Odoi löpte på bra på sin högerkant, och efter en lång krossboll av Rudiger till engelsmannen, skickade högeryttern iväg ett rappt inlägg mot Giroud, som så när fick huvudet på bollen med en slängnick.

United forcerade i slutet, men lyckades inte bryta igenom försvaret. Matchen hade så långt ett klart högre tempo än det omvända mötet i höstas, men de allra farligaste lägena uteblev, och första halvlek slutade mållös.

Andra halvlek

Tuchel var uppenbarligen inte helt nöjd med Hudson-Odois insats i den första halvleken, och valde att byta ut engelsmannen direkt inför andra, in kom istället Reece James. Precis i början av halvleken skapade Chelsea matchens klart bästa läge så långt, då Chilwell hittade Ziyech med ett lågt inlägg. Marockanen fick iväg ett något stressat avslut, vilket De Gea räddade. Den första kvarten av andra halvlek var det massiv press från hemmalaget, där man rullade runt bollen och sökte instick och inlägg, utan att lyckas gräva fram riktigt klara lägen. Det var snarare United som skapade farliga lägen de fåtal gånger man faktiskt anföll.

Gästerna spelade upp sig samtidigt som matchen öppnade upp sig allt mer. Solskjaer hade innan matchen sagt att man blickade uppåt mot City, medan Chelsea vid en vinst skulle kliva förbi West Ham i tabellen, och efter 60 minuters spel började matchbilden motsvara förväntningarna. I den 65e minuten blev Giroud utbytt, men det blev inte mot Werner som man kunde förväntat sig, utan det var Pulisic som fick förtroendet. Därefter böljade spelet aningen mer, där lagen turades om att anfalla, utan att för den delen hotade ordentligt – varken Mendy eller De Gea fick känna på bollen särskilt mycket.

Frågan var om matchens avslutande kvart av ordinarie spel skulle bjuda på någon forcering, eller om lagen var nöjda med en poäng. Tuchel tänkte inte backa hem åtminstone, och i den 79e minuten fick Ziyech lämna gräsmattan, då Werner blev inbytt. Men hemmalaget skapade inget mer av värde, United hade en farlig kontring – annars såg matchen ut precis som den gjort tidigare. Fjärdedomaren visade fyra minuters tilläggstid, vilka snabbt spelades av. Stuart Attwell satte pipan i munnen och blåste av ett möte som återigen slutade mållöst mellan dessa lag.

Chelsea är fortsatt obesegrade under Thomas Tuchel, och United förlänger sin förlustfria svit på bortaplan. En poäng var, vilket båda tränarna tycktes acceptera, även om Solskjaer var irriterad på att domaren inte gett gästerna straff i första halvlek, vilken han tyckte var tydlig. Härnäst väntar Liverpool i Premier League veckoomgång, när Chelsea fortsätter sin tuffa period.

Sammanfattningsvis gjorde Chelsea en stabil insats återigen, men man slarvar med de offensiva fasta situationer man får. Frisparkar som inte skickades in i straffområdet, och meningslösa korta hörnor är saker man inte har råd med i matcher som denna. Bakläxa på fasta situationer, vilket Chelsea faktiskt var väldigt vassa på under Lampards ledning. Defensiven såg dock stabil ut, spelarna visar sig för varandra och man spelar sig loss väldigt lugnt från pressen idag.

Statistik, från chelseafc.com
 

Chelsea Man united
0 Mål 0
18 Avslut 11
6 Avslut på mål 4
57 Bollinnehav 43
3 Hörnor 4
1 Gula kort 2
1 Offside 3

Domare: Stuart Attwell

Emanuel Ålund 2021-02-28 19:52:00
Author

Fler artiklar om Chelsea