Stamford Bridge, 2021-01-27 19:00

Chelsea - Wolves
0 - 0

Mållöst på Stamford Bridge

Mållöst på Stamford Bridge

Thomas Tuchel, ny tränare för Chelsea, fick i debuten se sitt nya lag ta en poäng i mötet med Wolves. Det blev mållöst i en match där hemmalaget dominerade matchbilden

Första halvlek

Matchen började med ett massivt spelövertag från Chelseas håll, efter 12 minuters spel hade hemmalaget 82 procent bollinnehav. Wolves stod oerhört lågt med hela laget, och nog syntes det att det inte fanns mycket optimism i Nuno Espirito Santos mannar. Thomas Tuchel å andra sidan, ställde upp med väldigt högt stående ytterbackar i form av Chilwell och Azpilicueta, samt Havertz i en lite friare roll än vi sett honom i tidigare. Laget hade svårt att skapa riktigt farliga chanser inledningsvis, men rörelse och intentioner fanns där.

Hudson-Odoi löpte mycket på sin högerkant, men fick inte riktigt till inläggen i boxen där Giroud var redo att förvalta lägen. Det första halvfarliga läget uppstod efter en frispark djupt ner på Wolves planhalva, där Rudiger mötte frisparken med pannan men inte lyckades få ordentlig kraft i nicken. Första halvlek blev inte roligare än så, återigen fann Chelsea sig i en match där motståndet backade hem med samtliga spelare, vilket gjorde det oerhört svårt för Londonklubben att skapa något. Mason Mount hade redan varit uppe och värmt, och nog kändes det som att ett byte eller två i halvtid var en rimlig följd av första halvlek.

Andra halvlek

Visst blev det byten direkt i halvtid, men det var Espirito Santo som gjorde det. Hoever kom in istället för Ait-Nuri, och Tuchel höll på sina byten till ett senare skede. Men något hade Chelseas nye tränare sagt och gjort i halvtid, för matchbilden svängde över mer och mer till Chelseas fördel – flera fina kombinationer i offensiven gjorde att de kungsblå närmade sig ett ledningsmål. Wolves å andra sidan hade något uppstick bort emellan, och hade ett gyllene läge på en kontring där Neto avslutade med en chipp, som träffade ribbans överkant. Willian José som precis anslutit till Wolves, fick sitt arbetstillstånd tidigare än väntat, och fick debutera i den 72a minuten, då Podence klev ut.

Chelseas första byten skedde i den 76e minuten då Abraham och Pulisic klev in, för att ersätta Giroud och Chilwell. Det första bytet var väntat, det andra desto mindre, och nog tycktes Tuchel vilja gå för alla tre poäng. Hemmalaget gnuggade på, och förutom ett par halvfarliga inlägg och hörnor, hade dessutom Kovacic ett skott från längre håll, som smet precis utanför krysset. Hade den suttit hade det mycket väl kunnat vara en kandidat till säsongens mål. Någon minut senare hade Hudson-Odoi ett avslut som styrdes mot Rui Patricios bortre gavel, men portugisen räddade.

I den 82a minuten kom bytet som troligtvis många väntat på, då Mason Mount ersatte Hakim Ziyech. Den unge engelsmannen tog direkt initiativ och hade ett fint samspel med bland andra Pulisic och Kovacic. Chelsea gick för segern, men tiden rann iväg alltför snabbt för att hinna ta vara på de byten man gjort. Matchen avslutades med att Havertz nickade en fint slagen hörna från Mount – men istället för att Havertz blev matchhjälte blev det Wolves debutant Willian José som stod rättplacerad och styrde ut nicken.

Matchen slutade mållös, Wolves fortsätter sin vinstlösa svit medan Thomas Tuchel får påbörja sitt arbete ordentligt med Chelsea, efter ett intensivt dygn. En ynka poäng för de kungsblå, men det fanns positiva saker att ta med sig, framförallt ifrån den andra halvleken.


Statistik (från chelseafc.com)

Chelsea                                     Wolverhampton
        0                   Mål                          0
       14                 Avslut                       4
        5                  Avslut på mål          0
       79                Bollinnehav             21
       13                Hörnor                      1
        1                 Varningar                 1
        2                 Offside                      0

 

Emanuel Ålund 2021-01-27 21:15:00
Author

Fler artiklar om Chelsea