Målskytten Havertz nöjd med den starka lagandan
Havertz öppnande säsongens målkonto i Premier League med stil.

Kai Havertz hyllar lagandan och karaktären som Chelsea visade mot Liverpool på Anfield i lördags. Trots att man spelade hela andra halvlek med en man mindre lyckades laget kriga till sig en poäng.

Det var tyskens nick från en hörna som förde upp Chelsea i en 1-0 ledning på Anfield. Strax innan första halvlek tog slut visades Reece James ut efter en VAR-granskning och Mohamed Salah kvitterade från straffpunkten. Matchbilden hade förändrats totalt på endast några minuter.

Chelsea krigade på hårt under andra halvlek med en man mindre. Havertz passade på att hylla insatsen hos sina lagkamrater och reflekterade också över sitt mål.

‘’Det var en bra nick och jag är nöjd över att den gick i mål’’, säger Havertz efter matchen.

‘’Det är något som vi har jobbat med och vi var medvetna om att det eventuellt fanns litet utrymme för mig vid främre stolpen. Ibland krävs det lite tur för att ta sig förbi sin markering och den här gången gick det vägen. Jag är väldigt nöjd över målet och att kunna hjälpa laget.’’

‘’Det är svårt att säga om det röda kortet var korrekt eller inte eftersom jag inte såg reprisen, jag anser att det är straff men att det röda kortet var fel.’’

‘’Det är väldigt svårt att fortsätta spela efter en utvisning, en straffspark och ett mål med 45 minuter kvar på matchklockan. Jag anser att det inte borde ha varit rött kort för Reece eftersom bollen rörde i hans knä först.’’

‘’Allting går så fort så det är svårt att fatta ett beslut men nu gick det så här. Vi visade att vi kan kriga till slutet och ta med oss en poäng trots en spelare mindre.’’

Havertz byttes ut i halvtid när Tuchel tvingades spela mer defensivt. Thiago Silva och Mateo Kovacic byttes in och Havertz ansåg att den starka lagandan syntes från bänken.

‘’Lagandan var väldigt stark och vi visade stark karaktär. Jag tror att vi kommer lära oss mycket från matchen, det var en svår match mellan två riktigt bra lag’’

‘’Jag tycker att de senaste matcherna har visat vad vi kan göra som lag, att lämna Anfield med en poäng i bagaget är inte dåligt, speciellt inte med en man mindre hela andra halvlek. Jag tror vi kan lära oss mycket från den här matchen och ta med det positiva inför nästa match.’’

Källa: chelseafc.com