Man City-West Ham 3-1

Då var säsongen slut. Sista matchen mot mästarna Man City blev som mycket väntat en förlust i David Moyes sista match med West Ham.

Det var egentligen aldrig spännande Phil Foden gjorde mål efter mindre än två minuter. Efter dryga kvarten hade Foden även gjort 2-0. Det kändes väldigt mycket som game over då. West Ham hade knappt varit på Man Citys planhalva.

Mohammed Kudus reducerade dock kort innan halvtid med en fantastisk bicykletas som var otagbar för Ortega i City målet. Så även om vi förlorade så hade vi alla fall det snyggaste målet. I andra halvlek kom matchens sista mål när Rodri sköt in 3-1 runt timmen spelad. Tomas Soucek hade förvisso bollen inne i nätet med några minuter kvar men han hade fått bollen på armen på vägen in i målet och det dömdes korrekt bort. Efter 3-1 gjorde City som vanligt, passade runt bollen och dödade matchen. City blev mästare som vanligt. Åtminstone känns det så. Fjärde titeln i rad och det är väl fem ligatitlar på de senaste sex säsongerna. De har den bästa managern, de bästa spelarna och mest med pengar så det är inte speciellt konstigt att de vinner ligan än en gång.

Tack och adjö till David Moyes och hans ledarteam. Under dagen kommer förmodligen vår nya headcoach att presenteras vilken ser ut att bli Julen Lopetegui som bl a tidigare varit i Wolves. Det torde ske en hel del på spelarfronten också med spelare in och ut. Förhoppningsvis några spelare in eftersom truppen har varit väldigt tunn sedan årsskiftet. Vilket också var den största anledningen till att vi inte hamnar högre än nia i tabellen.

Till sist matchdata.

Manchester City: Ortega, Walker ©, Dias, Akanji (Aké 71), Gvardiol, Rodri, De Bruyne, Silva, Doku, Foden (Kovacic 90+1), Haaland.
Avbytare: Carson (GK), Stones, Grealish, Álvarez, Nunes, Bobb, Lewis.
Mål: Foden 2, 18, Rodri 59

West Ham United: Areola, Coufal, Zouma ©, Mavropanos, Cresswell, Emerson (Álvarez 71), Ward-Prowse, Soucek, Paquetá (Ings 86), Kudus, Antonio (Earthy 81).
Avbytare: Fabianski (GK), Johnson, Casey, Ogbonna, Cornet, Mubama.
Mål: Kudus 42
Varnad: Álvarez

Domare: John Brooks