Tottenham Hotspur Stadium, 2023-02-05 17:30

Tottenham - Manchester C
1 - 0

Tre poäng - Manchester City at home
Harry Kane sänkte Spurs drömmotståndare Manchester City.

Tre poäng - Manchester City at home

Tottenham lyckades på hemmaplan besegra Manchester City. Det gick lätt, Spurs kopierade taktiken från bortamatchen men höll tätt i andra. Precis som vanligt kunde Manchester City inte ens göra mål i London.

Det är roligare när det fungerar. När hajpen finns där. Drömmarna. Det är ganska roligt även när ledningen tas mot Manchester City. Medvetna om att Manchester City inte kan göra mål borta mot Tottenham så var segern där. Harry Kane satte målet, och han är nu Spurs bästa målskytt genom tiderna.


Spurs gillar Manchester City hemma
Tottenham arbetar på. Trots ett par nyförvärv gör man det med samma lag. Spurs visste vad man gjorde borta mot Manchester City. Då höll det inte hela vägen, men taktiken var densamma i denna match. Hårt aggressivt presspel när Manchester City rullade boll i backlinjen, sedan avvaktande och fördröjande spel när Manchester City kom fram i planen. Det gav 1-0 efter att Pierre-Emile Højbjerg vunnit boll och Harry Kane avslutat, och det gav 1-0 i halvtid efter ett relativt tamt och sidledsrullande motståndarlag kopierade den första halvleken från när lagen möttes sist.

Det är aldrig kul att behöva spela av en hel halvlek. Speciellt inte när det gick väldigt fel senast man försökte. Men Spurs gjorde det bra. Manchester City gjorde inte mycket för att sätta press på Spurs. Istället vat det Tottenham som skapade kontringar för 2-0. Nu gick det inte, men det räckte gott ändå.


Mycket återstår av säsongen
Tottenham har 16 matcher kvar att spela. Man har häng på topp 4. Manchester City kunde inte knappa in på Arsenal. Det ger att Spurs värsta rival jogggar mot titeln. Men det ger också att Spurs vinner och vinner och vinner igen hemma mot Manchester City.

Mål: 1-0 Kane (15)

Bäst i Spurs:
+++ Højbjerg
++ Royal
+ Dier

Spurs lag:
Lloris
Romero Dier Davies
Royal Højbjerg Bentancur Perišic (Sessegnon 79)
Kulusevski (Sanchez 88) Kane Son (Bissouma 84)

TV: Kane avgjorde toppmötet – tung smäll för City i titelstriden
 

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2023-02-05 19:36:00
Author

Fler artiklar om Tottenham