Lagbanner
AC Omonia 2 – 3  Manchester United
Martial och Rashford ordande segern för Manchester United

AC Omonia 2 – 3 Manchester United

Det blev tuffare en väntat men tillslut lyckades Manchester United vinna mot Omonia. Ten Hag visade prov på bra matchcoachning och två supersubs blev avgörande.

Sammanfattning:
United startade som förväntat. Man hade ett stort spelövertag och skapade flera bra lägen. Anthony och Ronaldo verkade sugna på att göra mål men bollen ville inte in. Istället skulle kallduschen komma efter 34 minuter. Tyrell Malacia tappade bollen som siste man vilket ledde till en farlig kontring, Omonias anfallare Karim Ansarifard gjorde inget misstag utan kunde chockartat placera in ledningsmålet för cyprioterna. Målet gjorde att United tappade all form av momentum medan hemmalaget växte in i matchen och var det bättre laget fram till halvtidsvilan.

Något behövde göras och ten Hag valde att göra två byten i halvtid. Ut med osynlige Jadon Sancho och syndabocken Malacia. In med Marcus Rashford och Luke Shaw. Och det skulle ge effekt direkt. Efter att enkelt vänt bort sin försvarare kunde Rashford skruva in bollen och det var kvitterat. Men United-produkten var långt ifrån klar den här kvällen. Rashford hann med att assistera inhoppande Martial till 2-1, innan han själv definitiv punkterade tillställningen efter ett läckert kombinationsspel med Ronaldo. Omonia skulle dock få sista ordet när Nikolas Panagiotou reducerade i slutminuterna och skapade lite spänning i matchen. United lyckades tillslut hålla undan och ta med sig alla tre poäng från Cypern. Resultatet gör att man nu ligger tvåa i gruppen, detta efter att Sheriff förlorat mot Real Sociedad med 2-0.


Startelvor:
Manchester United (4-2-3-1): De Gea - Dalot, Lindelöf, Martinez, Malacia (Shaw 46´)-  Casemiro (McTominay 82´), Eriksen  - Antony (Fred 74´), Fernandes (Martial 62´), Sancho (Rashford 46´) - Ronaldo 

 AC Omonia (3-5-2): Fabiano - Miletic, Yuste, Lang, - Matthews, Diskerud (Pangiotou 72´), Charalambous, Barker (Papoulis 61´), Lecjaks - Ansarifard (Kakoulis 62´), Bruno (Loizou 72´)


Statistik: 
 Resultat: 2–3 
Målskyttar med assist: Ansarifard (Bruno), Rashford X2 (Ronaldo), Martial(Rashford), Panagiotou (Kakoullis)
 Bollinnehav(%):  45%  - 55%
Avslut: 5  - 20
Avslut på mål: 4 - 8
Gula/röda kort: 2/0 - 2/0
Bäst i United: Marcus Rashford


Fem tankar om matchen

1. Viktigt att studsa tillbaka
Det blev till slut tre poäng även om det satt onödigt hårt inne. I halvtid var det becksvart men United visade karaktär och lyckades vända på matchen. Även om mycket ska tillskrivas inhopparna Rashford och Martial vill jag ändå hylla ten Hags matchcoachning. Han valde att agera direkt i halvtid och byta ut Malacia och Sancho som stod för två svaga prestationer i den första halvleken. Och det visade sig vara lyckosamt då United kom ut i andra halvlek med ny energi och kunde tämligen enkelt vända på steken i den andra halvleken. 

Nu var motståndet inte det starkaste men mentalt var det viktigt att vinna den här matchen. Det betyder att man kan gå vidare från derbyförlusten, ta med sig de positiva bitarna från gårdagens match och bygga vidare. 

2. Supersub nr.1
Marcus Rashford stod för ett alldeles fenomenalt inhopp och vände matchen nästan på egen hand. Engelsmannen var inblandad i samtliga mål och lämnar planen med två mål och en assist. Det har varit en del snack om att den här säsongen kommer bli avgörande för Rashfords framtid i United och som han har växlat upp. United-produkten utstrålar glädje igen något han saknat de senaste säsongerna. Aktionen fram till 1-1 målet är världsklass. Nu gäller det att hitta kontinuitet i prestationerna och hitta en högre lägstanivå. När Rashford har dagen är han en av de bästa offensiva spelarna i ligan och det är den nivån han måste hålla oftare. Jag tror att han kan hitta den kontinuiteten i ten Hags Manchester United, om han får spela på rätt position. 

3. Supersub nr 2
I införrapporten reflekterade jag kring om Martial var mannen som skulle bära Uniteds offensiv. Nu startade inte fransmannen matchen vilket var något av en besvikelse. Men när han väl fick hoppa in behövde han bara dryga minuten innan han hittade nätet. Mål i andra raka matchen och frågan är ten Hag verkligen vill starta Martial eller fortsätta använda honom som en super sub likt en viss Ole Gunnar Solskjaer? Skämt åsido, det är såklart fransmannen ska starta. Samspelet med Rashford ser onekligen intressant och duon ska helt klart spela ihop framöver. Martial har potential att bli den nia United har saknat och det är bara att hoppas att hans glödheta form håller i sig.

4. Ronaldo allt längre ifrån en startplats
Om duon ovan stod för bra prestationer, stod Cristiano Ronaldo återigen för en svag insats. Det var tydligt att det var en målsugen portugis som sköt på allt så fort han fick läge. Men när domaren blåste av matchen så fick Ronaldo enbart nöja sig med en assist. Anfallaren brände drömläge på drömläge och det är ett under att han lämnade planen mållös. Att Ronaldo inte är särskilt delaktig i spelet har vi fått vänja oss vid, men att han missar solklara målchanser är något nytt. För mig är det uppenbart att portugisen inte ska starta i Manchester United. Han är helt enkelt inte tillräckligt bra och i dagsläget är Rashford och Martial bättre. Anfallaren får helt enkelt nöja sig med att sitta på bänken framöver om han inte hittar formen.

5. Varane saknades
Det nykomponerade mittbacksparet Lindelöf och Martinez lyckades inte fylla tomrummet Varane lämnat efter sig. Även om de inte ställdes på jättemycket prov var det tydligt att båda inte var helt samspelta med varandra. Varanes fysiska styrka och ledaregenskaper saknades i den här matchen. Att släppa in två mål mot den här typen av motstånd är underkänt och det var tydligt att varken Lindelöf eller Martinez klarade av att diktera backlinjen. United riskerar att bli betydligt hårdare straffat mot bättre motstånd om försvarsspelet ser ut som det gör. På vänsterbackspositionen stod Malacia för en ny svag insats och bör ersättas av Shaw mot Everton på söndag. Ten Hag verkade ha fått ordning på försvarsspelet innan uppehållet men efter dessa två matcher är det tydligt att det finns en del arbete kvar att göra.

Vad är era tankar kring matchen? Skriv av er i kommentarsfältet!
GGMU

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2022-10-07 08:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham