Ole Gunnar Solskjaer får fortfarande vänta på sin första vinst mot Arsenal i ligaspel. Trots att det blev mållöst fanns det gott om lägen för båda lagen. Manchester United är nu obesegrade i 18 raka bortamatcher men lämnar fortfarande London med en bitter känsla

Arsenals startelva: Leno, Bellerín, Holding, Luíz, Cédric, Partey, Xhaka, Martinelli (Willian, 45:e min), Smith Rowe (Ödegaard, 82:e min), Pépé, Lacazette (Nketiah, 93:e)

Manchester Uniteds startelva: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw, McTominay (Martial, 37:e min), Fred, Pogba, Fernandes, Rashford (Greenwood,80:e min), Cavani

Summering
På Emirates spelades ett hett rivalmöte som Arsenal sparkade igång. Det dröjde inte många minuter förrän Edison Cavani involverade sig i spelet och satte tonen på Manchester Uniteds höga press. Med sina löpningar mot Arsenals mittbackar skapade han oreda och hemmalaget fick det svårt att få igång sitt spel till en början.

Manchester United förblev i förarsätet och dominerade bollinnehavet. Trots det skulle Alexandre Lacazette få matchens första läge. Efter att Manchester United försvaret sover kommer fransmannen i öppen mark helt ensam och skjuter utanför boxen. Dock stod skottet inte för någon större fara för David De Gea. Det blev tydligt att Mikel Arteta valde att satsa på offensiva omställningsspelet, något som Manchester United under Ole Gunnar Solskjaer har varit extremt kliniska med.

Efter en väldigt tillknäppt start började saker att hända. Arsenal började att få momentum och Nicolas Pépé skapade problem för Shaw och bara några millimeter från att ge hemmalaget ledningen. Scott McTominay sprang runt i majoriteten av första halvlek i smärta, vilket märktes i pressen. Utan skottens intensitet kunde Arsenal ta mer yta på. McTominay behövde byta redan i första halvlek och istället kom Anthony Martial in, vilket betydde att Paul Pogba steg ner i mittfältet bredvid Fred.

Marcus Rashford fick ett stort läge sent i första halvlek, när han blev framspelade av Shaw. Istället för att skjuta direkt väljer Rashford att dra en skottfint, men Arsenal kommer snabbt tillbaka med sju man på linjen. Första halvlek slutade 0-0.

Andra halvlek skulle starta till Arsenals fördel. Hemmalaget kom ut direkt och stod för två farliga lägen bara fem minuter in i andra halvlek. Inbytte Willian och Pépé fick sina skott blockerade efter att Manchester United var slarvigt placerade i situationerna. Det var som att Manchester Uniteds försvar blev helt förvånade över att Arsenal kan spela anfall och hamnade under press i de inledande minuterna.

Manchester United som under lång tid såg sega ut, väcktes till liv efter en fin intention av Shaw. Vänsterbacken gör ett fint väggspel med Martial och får bollen tillbaka. En hård-slagen pass når Cavani. Skottet går precis utanför och uruguayanen saknade finessen som han brukar ha på avsluten.

Arsenal kom allt närmare ett ledningsmål. Lacazette träffade ribban efter en bra slagen frispark och kort därpå tvingades De Gea till att snabbt reagera på ett skott från Smith Rowe. Manchester United befann sig nu under press efter att ha haft första halvlek under kontroll.

De sista tio minuter var enbart kamp och misstag från båda lagen. Pépé kom återigen fri efter slarv i mittfältet av Manchester United, men fransmannen kunde inte avsluta. Manchester United hade det extremt svårt att komma till ett riktigt farligt läge. Cavani skulle ändå få matchens sista heta chans efter ett inlägg från Wan-Bissaka. Anfallaren får till en bra träff men kunde inte få den på målet.

Slutresultat: 0-0
Målskyttar
Bäst i United: Victor Lindelöf

Mina Tankar:
Hur slutade detta 0-0? Båda lagen hade flera chanser att avgöra och ta hem segern. Ett lika mot Arsenal kan man vanligtvis inte klaga på, men om vi ska fortfarande vara involverade i en toppstrid är detta inte tillräckligt bra. Det är nu två raka matcher som vi ger bort andra halvlek och Arsenal var extremt nära flera gånger. Detta ställer bara fler frågor om Manchester United i nuläget. I första halvan av säsongen var vi horribla i första men dominerade andra halvlek. Nu har det varit det motsatta och det är oklart vad det beror på.

En spelare som ska hyllas är Luke Shaw som verkligen har växt under den senaste tiden. Numera ska han vara given i startelvan. Stabil och väldigt följsam i spelet. Han låg även bakom Manchester Uniteds bästa läge i andra halvlek och är även ett offensivt alternativ.

Det som har blivit allt tydligare är att Rashford måste vara på vänsterkanten. Tyvärr försvinner han ur matcherna när han måste byta sida. Känns ännu surare med tanke på övertaget han hade över Cédric, tillochmed Solskjaer skrek på Rashford att portugisen inte kan försvara och bad engelsmannen att utmana hela tiden.

Vår älskade portugis befinner sig i en liten formsvacka, men förväntningar på honom är kolossala. Han avgjorde senast mot Liverpool, men det var ännu en blek insats idag. Nu har vi haft Fernandes i ett år och utan honom hade vi inte ens vetat vad topp fyra är. Man kan inte förvänta sig att han ska producera ett mål eller assist varje match. Däremot är det positivt att Pogba har växt som spelare och befinner sig i en bra form. Tar hemjobbet och ser spelsugen ut. Grejer sker när fransmannen får bollen och avlastar Fernandes i det offensiva spelet.

Nu kan Manchester City ta ett rejält grepp om ligatiteln och gå sex poäng före Manchester United. Men säsongen är lång och ingen hade förväntat sig att vara besvikna efter ett kryss mot en av våra värsta rivaler