Lagbanner
Brentford Community Stadium, 2022-08-13 18:30

Brentford - Manchester U
4 - 0

Brentford 4 - 0 Manchester United
Det blev en tung lördagskväll i London

Brentford 4 - 0 Manchester United

Det tog 35 minuter för Brentford att avgöra matchen mot ett lamt Manchester United som nu startat säsongen med två förluster. Individuella misstag låg även bakom denna förlust. Erik ten Hags sejour i United kan inte ha börjat sämre och i nästa omgång väntar Liverpool på Old Trafford.

Sammanfattning:
Det var ett Manchester United som kom till denna match med pressen att prestera efter förlusten i första omgången. Efter 20 minuter och två individuella misstag stod det 2-0 och mardrömmshalvleken var inte över där. Efter en fast situation och en snabb omställning så var det 4-0 på tavlan efter 35 spelade minuter. De gångerna United fick tryck på Brentford i första halvlek kunde de enkelt backa hem och vänta på misstag från Unitedspelarna. 

Ten Hag gjorde tre byten i paus och fick lite bättre fart på sina spelare. Men det blev bara några halvchanser och Brentford kunde spela av en ganska tråkig andra halvlek.

En match som verkligen avgjordes i första halvlek. Ett idefattigt United och ett stabilt Brentford. Så skulle jag sammanfatta denna match som man bara kan hoppas Unitedspelarna lägger bakom sig så snabbt som möjligt.

Manchester United: (4-3-3): De Gea - Dalot, Maguire, Martinez (Varane 45’), Shaw (Malacia 45’) - Fred (McTominay 45’), Eriksen (van de Beek 87’), Fernandes - Sancho (Elanga 60’), Ronaldo, Rashford

Brentford: (5-3-2): Raya - Roerslev, Hickey (Sorensen 80’), Jansson, Mee, Henry - Dasilva (Janelt 62’), Norgaard (Onyeka 80’), Jensen (Baptiste 73’) - Mbeumo (Wissa 73’), Toney,

Statistik:
Målskyttar (assist): Dasilva, Jensen, Mee, Mbeumo (Jensen, Toney x2)
Gula kort: 0-4
Bollinnehav (%): 31-69
Avslut på mål: 7-4
Hörnor: 8-2

Bäst i United: Tyrell Malacia

Fem tankar om matchen

1.Avsaknad av kantspelet
Oj vad vi saknar kantspelare som kan gå förbi sin gubbe eller slå ett inlägg som faktiskt träffar en medspelare i straffområdet. Just nu har vi inget av det. Rashford och Sancho ser riktigt vilsna ut på planen. Rashford som har älskat att utmana sin back med fart vänder nu om hemåt varje gång han får bollen. Jag kan inte tänka mig att ten Hag har förbjudit honom att utmana sin försvarare. Men det är faktiskt så det ser ut. Sancho är inte mycket bättre på sin kant heller. Jag som hade så stora förväntningar på Sancho den här säsongen men man ser att han sakna självförtroende när han får bollen.

Även vårat inläggspel är under all kritik. Inte heller våra ytterbackar Dalot och Shaw som startade matchen lyckas med något inlägg. Antingen träffar de första försvarare eller så går bollen ut till inkast. Jag antar att Ronaldo har ont i nacken imorgon av att kolla på alla bollar som gick över huvudet på honom.

2. Transfersommaren är ett fiasko
En spelare fick ten Hag med sig på försäsongsturnén. EN! Detta då det skulle vara en sommar då vi skulle bygga om truppen. Att säga att det är annat än ett fiasko kan man inte. Veckan som kommer känns avgörande för om De Jong kommer till oss. Känslan är att han verkligen behövs. Problemet är även att de spelare som finns kvar från förra året måste höja sig för att det inte ska bli en minst lika jobbig säsong som förra. Vad som än händer resten av transferfönstret så kan man nog säga att ten Hag inte har fått förutsättningarna som han blev lovad när han skrev på för oss.

3. Målvaktssituationen
De Gea. Ja, vad ska man säga? Detta håller inte. Problemet för oss nu är att det finns ingen som på allvar konkurrerar med honom. Vi har en 36 årig Tom Heaton som andramålvakt som inte vaktat en målbur i ett A-lag sen säsongen 19/20. Jag undrar om ten Hag ångrar beslutet att låta Henderson gå på lån den här säsongen. De Gea hade varit förstamålvakt i början av säsongen ändå tror jag men just nu har han ingen konkurrens och det är inte bra. Det har funnits lösa rykten om att United söker en målvakt och jag tror det kommer bli ännu fler rykten efter denna match.

4. Malacia och Varane startar mot Liverpool
En ljuspunkt i denna match tycker jag var Malacias inhopp. Visst, vi ligger under med 4-0 och Brentford ligger bara och bevakar ledningen. Men jag tycker ändå han visar att han är värd att satsa på för ten Hag. ”Kommer in med energi och ser ut att vilja göra ett bra avtryck” som min kollega Pontus skrev i spelarbetygen. Han sammanfattar det ganska bra.

Varane som kommer in tycker jag gör en stabil insats. Det blir även för honom en match där han inte behöver försvara så mycket eftersom Brentford inte anfaller i samma utsträckning i andra. Men jag tycker det syns att han är bättre än våra andra mittbackar. Jag skulle bli väldigt förvånad om dessa två inte startar nästa måndag mot Liverpool.

5. Erik ten Hag behöver tid.
Det kommer inte bli en lätt säsong. Vi kommer åka på förluster som den här under året är min känsla. Det jag tänker är att vi måste ge ten Hag tid. Han kan inte ändra allt under en sommar. Speciellt inte med en trupp som är mer eller mindre samma som förra året. Jag tycker man ser att många av våra spelare saknar självförtroende. Sen har vi spelare som vi inte ska ha kvar i klubben om vi vill vinna PL igen. Jag ser inte McTominay, Maguire, Shaw, Fred eller för den delen De Gea som startspelare i ett lag som vinner PL. Vi kommer behöva byta ut några av de vi har nu men jag är övertygad om att ten Hag kan få ut mer av dessa spelare redan i år. Frågan är bara om ten Hag får den tid han behöver om kräftgången fortsätter?

Jag är inte så orolig. Vinsterna kommer komma och varför inte börja med det mot Liverpool i nästa omgång.

GGMU
 

Marcus Sundellminiraka@hotmail.com@Miniraka2022-08-14 08:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham