2020-02-20 18:55

Club Brügge - Manchester U
1 - 1

Club Brugge 1 – 1 Manchester United

Manchester United tog med sig Manchester vädret ner till Belgien och får nöja sig med ett lika på Jan Breydel-stadion efter en frustrerande prestation. Dagens resultat betyder att en övertygande prestation krävs på Old Trafford för att undvika en pinsam utgång i tävlingen.

Manchester United startelva: Romero, Dalot (Fernandes, 81min), Lindelöf, Maguire, Shaw, Williams, Periera (Fred, 71min), Matic, Mata, Lingard, Martial (Ighalo, 67min)

Club Brugge startelva: Mignolet, Kossounou, Mechele, Deli, Mata, Rits, Balanta (Vormer, 46min), De Cuyper (Schrijvers, 73min), Vanaken, Tau (De Ketelaere, 62min), Dennis.

Summering:

Club Brugge visade redan från start att detta skulle bli en tuff match och fick en chans redan efter knappt tre minuter, på ett inkast då Manchester United försvaret sov. Emmanuel Dennis tog sig in i boxen men Victor Lindelöf hann att göra en viktig brytning i sista sekunden. Efter en skakig inledning började man att ta mer kommando över matchen och dominerade bollinnehavet med 66% men saknade de farliga målchanserna.

Bollinnehav leder inte till mål dock. Club Brugge skulle ta ledningen efter förre detta Liverpool målvakten Simon Mignolets inspark leder till en kontring som avslutas av Dennis. Nigerianen lobbade bollen graciöst över Sergio Romero som kom helt fel ut.

Manchester United befann sig i chock och Club Brugge höjde pressen efter målet. Efter bara 20 minuter var de nära att sätta två bakom Romero, då ett skott i boxen från Mats Rits blockerades ut. Pressen ledde till flertal chanser och Dennis var nära att göra sin andra för dagen men Romero var rätt placerad denna gång för en räddning,

Efter att ha varit utspelade i majoriteten av första halvlek, så tog Anthony Martials kvittering Manchester United tillbaka in i matchen. Fransmannen tog bollen från Mechele och avslutade kyligt framför mål. Kort därpå tvingade han Mignolet till en stor räddning efter han curlar ett skott mot höger stolpen. 1 – 1 i halvtid, efter en slarvig halvlek av Manchester United.

Andra halvlek startade med ett helt annat tempo. Båda lagen fick lägen efter bara några minuter. Martial fick ett bra läge efter bolltapp av Club Brugge i mittfältet men valde hellre att försöka hitta Mata, istället för att dra ett skott på mål. Direkt efter fick Club Brugge en målchans, när Dennis fick ett läge på högerkanten men Romero nekade målskytten.

Club Brugge fortsatte med sin höga press under andra halvlek. Det gav effekt och satte Manchester United försvaret under press. De Cuyper blev mer framträdande och skapade problem på vänsterkanten. Kossounou skulle få det bästa läget i andra halvlek för Club Brugge, efter att Dennis dribblade bort Harry Maguire och la in en perfekt boll i boxen, men Kossonou missade brutalt.

Bästa målchansen för Manchester United i andra halvlek skulle komma i 94:de minuten när Fernandes blev fälld i ett farligt område utanför boxen. Tyvärr träffade Mata bara muren och det första mötet slutade 1-1.

Mina tankar:

Detta var inte en bra prestation. Får äta upp mina egna ord med Romero som världens bästa andra målvakt, ett slarvigt misstag på målet. Men argentinaren gjorde flera viktiga räddningar efter det och spelade upp sig. Trots misstaget kan man resultatet inte läggas på Romero. Orsaken till dagens resultat är att vi har det extremt svårt att kontinuerligt skapa farliga målchanser förutom på kontringar och fasta situationer. Problemen idag tycker jag bottnar i laguttagningen. Man visste redan i förhand att detta skulle bli ett tufft möte, då man vet att Club Brugge är kapabla till att få med sig resultat mot storlag. Periera och Lingard håller tyvärr inte måttet för en klubb som Manchester United. Personligen vill jag hellre se James Garner och Angel Gomes få chansen i första truppen istället, om vi verkligen ska satsa på ungt.

Något positivt från matchen då? Fernandes kommer in och ger effekt direkt med sitt korta byte. Det blir ett helt annat tryck framåt med honom i truppen och han kommer att ha en stor betydelse framöver. Martial står för ännu en bra prestation och har nu 14 gjorda mål denna säsong. Inget bra resultat men vi förlorade inte matchen, men nu krävs ännu en måste prestation i Manchester.