Lagbanner
Dean Henderson skriver på ett långtidskontrakt med Manchester United

Dean Henderson skriver på ett långtidskontrakt med Manchester United

23-åringen skriver på ett kontrakt som varar till juni 2025, med ett option att förlänga med ytterligare ett år. Kontraktet är värt över en miljon i veckan och Henderson tävlar verkligen nu om första platsen med David De Gea.

Efter två säsonger med Sheffield United stannar Henderson kvar i Manchester. Målvakten tog verkligen enorma kliv i sin tid med the Blades och var en viktig del när de tog klivet tillbaka i högsta ligan och chockade många med att sluta på den övretabellen i Premier League. 
 
Diskussioner om när Henderson ska ta över nummer ett rollen har varit väldigt heta efter att De Gea inte har imponerat mellan stolparna. Hendersons nya kontrakt är ett tecken på att De Gea kommer att behöva höja sig rejält framöver om han vill förbli första målvakt. Att ta över De Geas plats lär säkert bli en milstolpe för den unga engelsmannen som har fostras i Manchester Uniteds akademi och varit i klubben sedan han var 14 år gammal. 
 
Henderson är en av tre spelare från Manchester United som ska vara med Englands landslagstrupp i de uppkommande landskamperna. En plats som är välförtjänad efter en bra säsong där han lyckades med 13 hållna nollor och nominerades för säsongens bästa unga spelare i Premier League

Eric Lanje2020-08-26 19:30:52
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham