Lagbanner
Donny Van De Beek skriver på för Manchester United

Donny Van De Beek skriver på för Manchester United

Efter en lång period utan att ha förstärkt truppen gör Manchester United sin första värvning inför 20/21 säsongen och köper in Donny Van De Beek från Ajax. Den nederländska mittfältaren skrev på ett kontrakt som varar till juni 2025, med option att förlänga med ytterligare ett år. Övergångssumman blev 40miljoner euros med en bonus till Ajax på 5miljoner euros

Van De Beek tillhörde en av de mer gyllene generationer av spelare som har tagits fram ur Ajax akademi. Han var mer laget som tog sig till Semifinal i Champions League och åkte ut på ett helt förrädiskt sätt när Lucas Moura sköt Tottenham till final. 
 
Nederländaren har varit på radarn för flera andra storlag, bland annat Real Madrid var väldigt intresserad av spelaren över en lång tid. Hittills i sin karriär har Van De Beek enbart spelat för Ajax och har gjort 159 framträdande, 40 mål och 43 assist. 
 
Spelarens främsta tillgång är hur allsidigt han kan användas på mittfältet och fungerar som en länk mellan försvar och anfall. Van De Beek spelstil kan beskrivas som en offensiv orienterad box-to-box mittfältare. Samtidigt är nederländaren också villig att ta det defensiva jobbet. 
 
Van De Beeks ankomst lär säkert bli väldigt uppskattad av alla involverade i klubben. Frustationen bland supportrarna har växt då klubbledningen framtills nu inte har genomfört en övergång inför en lång och krävande säsong. Sancho sagan pågår fortfarande, men det verkar som i nuläget att engelsmannen förblir i Dortmund ett år till

Eric Länje2020-09-02 18:44:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham