2020-11-07 13:30

Everton - Manchester U
1 - 3

Everton 1 - 3 Manchester United

Tre färska poäng hämtades hem från Goodison Park. United är fortfarande obesegrade på bortaplan i ligan denna säsong. Segern kom efter en stark, solid och närvarande insats.

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw (67' Tuanzebe) -
Fred, McTominay, Mata (82' Pogba), Fernandes, Rashford - Martial (82' Cavani)

Everton: Pickford - Coleman, Keane, Holgate, Digne -
Doucoure, Allan, Sigurdsson (66' Iwobi) -
Rodriguez (80' Tosun), Calvert-Lewin, Bernard

Summering:
Matchen på Goodison Park sparkades igång 13.30 svensk tid och det blev fart direkt. Två lag som är i behov av tre poäng för att ta ytterligare kliv i tabellen visade tydliga tendenser att gå framåt. Det tog endast 19 minuter innan Bernard slog till och satte 1-0. Detta efter en lång utspark av Pickford som nådde Calvert-Lewin som plockade ner Lindelöf i luften för att sedan skarva vidare till nämnde målskytt.

Manchester United tog därefter tag i taktpinnen och började att föra matchen sett till antalet chanser. Bruno kvitterade kort efter med en vacker nick, välplacerad mellan Evertons mittbackar, efter inlägg från Luke Shaw.
United fortsatte att föra matchen med ett fint kombinationsspel och för omväxlings skull så lades passningar och framspelningar på rättvänd spelare. Den matchplanen skulle visa sig bära frukt då man kort efter kvitteringen lyckades få in bollen bakom Pickford igen och ledningen med 1-2 var ett faktum. Bruno chippade in bollen i straffområdet mot en välplacerad Marcus Rashford. I sekvensen såg det ut som Rashford skarvade in den vid bortre stolpen men reprisen visar att han aldrig rörde bollen och Bruno registerades med sitt andra mål på sju minuter.

Andra halvlek starta likt den första med ett Everton som försökte trycka fram. Dock höll Unitedförsvaret stånd. En energisk Ancelotti hördes flertalet gånger skrika från sidlinjen ''No foul, No foul''. Detta verkade inte uppfattas av Evertonspelarna som drog på sig frispark efter frispark och lät United kontrollera matchen.

Cavani och Pogba kom in med cirka åtta minuter kvar av ordinarie tid. Detta skulle visa sig vara ett smart drag av Solskjaer. Efter ett sista försök av The Toffees till kvittering lyckades United snappa upp bollen och kontra mot ett ihåligt försvarande hemmalag. Bruno för bollen innan han lägger den snett till vänster där en framrusande Cavani tar emot bollen och placerar den vackert vid främre stolpen.Detta var uruguayanens första mål i sin nya klubb. Bruno Fernandes låg alltså bakom alla tre målen för bortalaget (2+1).

Slutresultat: 1-3 (1-2)
Målskyttar: Bernard, Bruno Fernandes x2, Cavani
Bäst i United: Bruno Fernandes

Tankar:
Unitedtruppen verkade ha vaknat på rätt sida idag. Efter fadäsen i Istanbul lyckades man rycka upp sig och bjuda på en mycket kontrollerad insats. Hela laget visade styrka och hade kontroll på matchen från start till slutsignal.
Dem bjöd på ett fungerande grundspel som varvades med ett fint kombinationsspel där McTominay allt som oftast var överallt på planen. En Bruno som nu har kommit i form visar återigen vilken nyckelspelare han är och värvades in för att vara. Däremot så bjöd inte Everton upp till den dans det talades om i halvtid. Dem kom ut och försökte trycka framåt några gånger men sista trettio av andra halvlek var de rent ut sagt uddlösa och tillät United kontrollera matchbilden och ta hem segern.

Jag har fortfarande en inre oro inför matcherna. Vi börjar mer och mer att bli ett ''varannan-match lag'', där vi blandar fina prestationer med dåliga. Vi vet alla att matchen i Istanbul inte var en topprestation trots det fina utgångsläget som fanns. Därefter studsar vi tillbaka och visar upp en helt annan sida idag. Det börjar mer och mer bli ett för tydligt mönster.

Kanske är det endast jag som ser svärtan trots en solid seger. Men det går trots det inte att blunda för faktumet att jag inför varje match upplever en inre oro och stress över vad som komma skall i kombination med att vi i ena matchen presterar bra för att i nästa spela helt utan hjärta och tanke. Jag hoppas att vi nu har fått de matcherna under bältet som Solskjaer inför säsongen proklamerade behövdes för att komma i form under de förutsättningar som råder under pandemin.

Vi behöver fortsätta prestera likt dagens match. Sätta ett grundspel och visa att det finns en tydlig filosofi. Först då kommer vi att kunna ta oss tillbaka till den topp där vi hör hemma. Nu hoppas och tror vi varannan-match trenden  bryts och att vi efter landslagsuppehållet åter visar styrka och tar säsongens första trepoängare på hemmaplan mot West Bromwich. Det är dags att ta tillbaka vår hemmaborg!