Lagbanner
Tottenham Hotspur Stadium, 2023-08-19 18:30

Tottenham - Manchester U
2 - 0

Fem tankar om förlusten mot Tottenham
Erik ten Hag har nog en del att tänka på efter kvällen match.

Fem tankar om förlusten mot Tottenham

Manchester United faller tungt mot Tottenham. Efter en jämn första halvlek tar Tottenham över helt i andra och slutresultatet skrivs till 2-0. En helt rättvis seger för Tottenham. Erik ten Hag har minst sagt en del att tänka på de närmaste dagarna. För detta håller väl ändå inte?


Fem tankar om matchen:

1. United står upp bra i första halvlek…..
Jag tycker vi kommer ut och verkligen pressar högt och får fast Tottenham i uppspelsfasen flera ånger i första halvlek. Vi skapar även ett flertal lägen där vi ska i ärlighetens namn ska göra det mycket bättre. Tottenham gör en smart sak efter drygt en halvtimme när de drar ner Maddison som ska hämta bollen istället för Sara eller Bissouma. Detta ställer oss lite och med Maddisons skicklighet kan han vända bort både Bruno och Casemiro ett flertal gånger vilket öppnar ytor för Tottenham. Vi måste väl också nämna den uteblivna straffen för oss i första. Helt ofattbart hur det inte kan vara straff i mina ögon och hade det blivit det och ve tagit ledningen hade set såklart blivit en helt annan match.

2. ….men tappar allt till andra halvlek
Efter paus är det som något händer med våra spelare. Allt som vi gjorde så bra i första är som bortblåst. Vi kommer alldeles för sent in i varje situations som blir ute på planen. Ligger för långt ifrån deras kreativa spelare så de får för mycket tid på sig. När Tottenham sen gör 1-0 och man hopas på en reaktion av våra spelare så blir det istället tvärtom. Vi börjar hänga med huvudena och springer ännu mindre. Vi får inte heller något tryck under sista 15 minutrarna som jag ändå tycker vi var bra på förra året. Där tycker jag vi kan kräva mycket mera av våra spelare framöver. Att det slutar 2-0 är inte på något vis orättvist.

3. Onana
Vi får ta det som ändå var positivt med denna match i mina ögon. Så klart visst vi att Onana skulle bli bra hos oss. Det lugnet han står för när han får bollen vid fötterna är något vi inte är vana vid de senaste åren och han ligger faktiskt bakom en del farligheter i första halvlek tack vare sina fötter. På målen kan han inte göra någonting. Detta tycker jag ser riktigt lovande ut för resten av säsongen.

4. Fortfarande för dåligt på för många fötter
Även om jag tycker vi gör en godkänt fösta halvlek så är det alldeles för många som inte kommer upp till sin vanliga nivå än så länge. Spelare som Martinez, Shaw, Varane, Casemiro, Antony, Mount och Rashfort har ett par nivåer till som måste komma fram för denna säsong ska bli rolig för oss. Jag tycker däremot att Bruno gör en bra match och visar verkligen karaktär. Visst mattas han av på slutet men klart bästa av United-spelarna idag.
Här hopas jag verkligen Erik ten Hag har en plan för vad vi måste göra för att få igång dessa spelare.

5.  Ett mittfält som inte hänger ihop (än).
Vårat stora problem just nu som jag ser det är just vårat mittfält. Med det sagt tror jag ändå på den konstellation i längden. De behöver bara mer tid med varandra. För visst gör vi det bra i första halvleken idag, men även där finns det vissa tendenser att vi går bort oss alldeles för enkelt. Casemiro och Mount har inte hittat varandra riktigt än i vem som ska sätta in pressen och vem som ska falla. Detta vart väldigt tydligt i dagens match när Maddison började bli mer involverad i spelet. Här tror jag Erik ten Hag har lite jobb framför sig, just med att få ihop detta mittfältet. Tvivlar jag på att han lyckas? Nej

Vad är eran känsla? Blir vi för offensiva med Casemiro, Mount och Bruno? Kommentar gärna här under.

GGMU

Marcus Sundellminiraka@hotmail.com@Miniraka2023-08-19 21:35:55
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham