Lagbanner
Old Trafford, 2024-03-09 13:30

Manchester U - Everton
2 - 0

Fem tankar om segern över Everton
Manchester United besegrade Everton efter två mål från straffpunkten.

Fem tankar om segern över Everton

Manchester United lyckades studsa tillbaka efter två raka förluster i lagspelet. Det blev seger med 2-0 mot Everton, hemma på Old Trafford och nu fortsätter jakten på resterande lag i toppen.

1. Slarv, slarv och åter slarv
Allt som oftast inleder Manchester United med att slarva i kortpassningsspelet, så även i det långa. Allt för ofta slår rutinerade och säkra spelare som Casemiro bort allt för många passningar och bjuder på enkla bolltapp. Så var det även mot Everton under de första 30 minuterna. Trots att vi ofta hittar in i matchbilden och blir säkrare ju längre speltiden löper så är det så dumt och farligt. Flera gånger bjöds Everton på enkla bollar och farliga omställningar vilket med en bättre slutprodukt hade kunnat innebära att vi hamnat i uppförsbacke direkt. Mot Everton lyste frånvaron av individuell kvalitet i passningsspelet, något som måste åtgärdas omgående. 

2. Problemen att göra mål
Tack och lov fick United två straffar under första halvlek vilket gav både Fernandes och Rashford möjligheten att få lite luft under vingarna. Båda förvaltade dem väl. Och det är oerhört viktigt när målskyttet i spelet uteblir. Vikten av att få igång spelare som kan producera mycket poäng var viktigt mot Everton. Tack vare flärd och finess kunde United flera gånger utmana Godfrey, Tarkowski och company för att skapa lägen, men likt hur det brukar se ut i sista tredjedelen så saknas den sista spetsen att sätta den i nät. 

3. Garnacho vände ut och in på Evertonförsvaret
När han sätter fart och utmanar en mot en så får de allra flesta svårt att hålla tillbaka. Det såg vi flera gånger mot Evertonförsvaret där båda straffsituationerna i första halvlek kom till tack vare hans fart, kvicka vändningar och höga tempo. Alejandro Garnacho visar gång på gång att han är en vital del i Uniteds offensiv. 

4. Rashfords defensiva understöd
Det har blivit allt vanligare att Marcus Rashford är en spelare som inte gärna jobbar hem i defensiven. Och när han gör det så har det varit på halvfart. Men mot Everton var det en annorlunda Rashford som kom till Lindelöfs support. Flera gånger kutade han ikapp McNeill och de andra offensiva Evertonspelarna för att understödja sitt försvar. Kroppsspråket var positivt och han bidrog enormt i det tysta med att stänga ytorna som Everton ville nyttja på vänsterkanten. Liksom matchen mattades tempot av vilket även gällde Rashford. Men överlag en solid och positiv insats. Nu måste han fortsätta på den inslagna vägen han visade i och med prestationen mot de blå från Liverpool

5. Generalen Varane
Manchester Uniteds försvarslinje är inte vad den borde vara. Alla skador har gjort det omöjligt för ten Hag att sätta en startelva i flera matcher i följd. Men en som står där och dikterar villkoren är Raphael Varane. Mot Everton var han den trygga punkten för en åldrande Evans. Både Beto och sedermera Calvert-Lewin försökte ta honom i luften, det gick inte. De försökte även spela runt honom, det gick inte. Då försökte de istället löpa runt honom, då bröt han med det långa benet. Mot Everton var Varane en general i mittförsvaret vilket behövs i tider där varje poäng måste in.

Vad tycker du sticker ut i dagens seger? Skriv gärna dina tankar i kommentarsfältet, men kom ihåg att hålla god ton!

GGMU


 

Johan Åkesson@aakessonjohan2024-03-09 15:32:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham