Lagbanner
Football's back

Football's back

Vi har väntat länge på positiva nyheter och nu kom dem. Manchester United och de andra klubbarna i Premier League skall åter börja träna fotboll!

Football's back
Den tolfte Mars på Linzer Stadion i Österrike - det var senast Manchester United spelade fotboll. De röda vann med klara 5-0 och visade fortsatt fin form med nyförvärvet Bruno Fernandes i spetsen. Det kändes som att pusselbitar började falla på plats. Rashford och Pogba var "på väg tillbaka" och Ighalo - fina Ighalo gjorde mål.

Må så vara att den eviga ärkefienden Liverpool pulveriserade sig mot sin första Premier League-titel med oss 37 (!) poäng bakom sig. Sug på den, 37 poäng! Tänk dig att någon hade sagt det till dig för 10 år sedan. "Liverpool kommer ligga 37 poäng före er i ligan i år". Jomen visst - ska du inte påstå att Leicester vinner hela skiten också? Nu visade det sig att att helvetet tydligen kunde frysa till is OCH att grisar kan flyga. Ändå hade man ju en lite smågo känsla där i mitten av Mars - vi kanske fixar en CL-plats ändå.

Det där känns numera som evigheter sedan. Alla vet vad som hände och ingen kunde förutse konsekvenserna när rapporter om ett virus som spred sig i Wuhan.

Det börjar röra på sig.
Blott ett par dagar efter att Bundesliga återupptog sin säsong nåddes vi dock av den glädjande nyheten. Klubbarna i Premier League skall återigen börja träna och förbereda sig för del tre av säsongen 19/20. Det ska påpekas att inga speldatum är satta och ingenting är bestämt, men det går åt rätt håll! 

Fotboll till varje pris?
Suget efter sport över lag är stort. Professionell idrott är en stor del av väldigt många människors liv och fotbollen - som den största av sporter har lämnat ett stort tomrum bakom sig. Hur stort kan man då fråga sig? 

Personligen har jag under den här lite drygt två månader långa torkan funnit mig själv sittandes paralyserad framför SVTs sändningar av den fantastiska sommaren 94. Lägg därtill ett antal retromatcher från Premier Leagues tidiga 00-tal samt otaliga timmar med "bara ett klipp till" på youtube. 

Så kan man då säga att jag vill att Premier League säsongen 19/20 skall spelas färdigt till vilket pris som helst? Nej, naturligtvis inte. Hälsa och säkerhet för samtliga inblandade är givetvis det viktigaste i det här läget, MEN. Om det skulle vara en möjlighet att spela kvarvarande matcher bakom lyckta dörrar, utan publik och med kontinuerliga tester så säger jag - kör! 

Jag behöver min fotbollsfix och längtar efter att se en match som inte redan har spelats.
 

Calle Carlssonstatoilcalle@gmail.com2020-05-18 22:44:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham