Lagbanner
Fotbollen i England pausas

Fotbollen i England pausas

Idag kom beslutet att skjuta upp fotbollen i England på grund av coronaviruset Covid-19 till och med den 3 april. Även UEFA väljer att skjuta upp sina matcher tills vidare.

När alla typer av idrottsevenemang runt om i världens skjuts upp eller ställs in helt på grund av coronaviruset Covid-19 kom igår besked om att den engelska fotbollen skulle spelas som planerat under helgen.
Men efter att bland annat Arsenals manager Mikel Arteta och Chelseas ytter Callum Hudson-Odoi testats positivt för viruset kom idag beslutet att all fotboll i England skjuts upp fram till och med 3 april, till att börja med. Nya utvärderingar kommer göras under tiden, och målet är att kunna spela de uppskjutna matcherna när det åter är säkert att göra så.
Detsamma gäller matcherna i UEFA:s turneringar.
 
För Manchester Uniteds del innebär detta att fyra matcher för herrlaget skjuts på framtiden. Helgens ligamatch mot Tottenham, returen i Europa League mot LASK, FA-cupmatchen mot Norwich och ligamatchen mot Sheffield United.
För damlaget är det ligamatcherna mot West Ham, Birmingham och Manchester City som berörs.
 
När dessa matcher kommer spelas och om ligorna drar igång igen lördagen den 4 april återstår att se. Även om en paus i fotbollen är tråkig, så är ju tre poäng hit eller dit så klart inget som ska prioriteras i dagsläget. Att minimera risker och se till alla människors hälsa ska utan tvekan gå först.
Skulle säkerhetsläget gå åt det håll vi hoppas och ligorna startar upp igen den 4 april är det Brighton borta för herrarna på lördagen och Arsenal borta på söndagen för damerna.
 
Nya uppdateringar kommer hela tiden, vi får helt enkelt vänta och se.
Vi önskar alla drabbade en snabb återhämtning. Ta hand om varandra där ute!

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2020-03-13 15:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham