Lagbanner
Craven Cottage, 2021-01-20 21:15

Fulham - Manchester U
1 - 2

Fulham FC 1 - 2 Manchester United
Pogboom!

Fulham FC 1 - 2 Manchester United

City fick låna serieledningen ett par timmar sedan gjorde Manchester United precis det vi alla förväntade oss - åkte till London och roffade åt sig tre poäng. Även om segern satt långt inne så visade Oles mannar på nytt att de aldrig ger upp. Den här typen av beställningsjobb brukar betala sig i längden...

Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw – Pogba, Fred – Greenwood (Rashford 85’), Fernandes (Matic 95’), Martial (McTominay 85’) – Cavani

Fulham: Areola – Aina (Mitrovic 83’), Andersen, Adarabioyo – Tete, Reed, Anguissa (Lemina 79’), Bryan – Loftus-Cheek, Lookman – Cavaleiro (Kamara 71’)


Summering:
Manchester Uniteds inledning på matchen var ungefär lika lynnig som den stormvind som vid tillfället höll på att riva byggnadsställningarna på Craven Cottage. Flera Unitedspelare tycktes ogilla de yttre förutsättningarna så pass att de hellre hade velat stanna hemma och twittrat memes. Koncentrationsnivån påminde åtminstone om ett gäng mobil-zombies, då i synnerhet backlinjen som inledde minst sagt skakigt. Maguire ägnade sig mest åt att försöka nicka bollen så högt upp i luften som möjligt och Bailly verkade ha glömt bort hur man spelar positionsspel. Det hela kulminerade i ännu ett tidigt baklängesmål. Kvicke Lookman utnyttjade den uteblivna kommunikationen mellan Pogba och mittbackarna vilket gav ett friläge som engelsmannen utnyttjade maximalt med ett distinkt avslut förbi en inte helt övertygande De Gea.
Tyngda av inledningen föll United tillbaka i gamla synder med långsamt sidledstrillande utan rörlighet och Pogbas uppbyggda form verkade som bortblåst. Mitt i bedrövelsen verkade Fernandes plötsligt vakna ur någon slags dvala och skapade mer på en minut än under hela halvleken. Portugisen avrundade chanskavalkaden med att vräka in ett hårt vänsterinlägg som målvakten fumlade ut till en cobraliknande Cavani som reptilsnabbt tryckte in kvitteringen. United höjde sig efter målet och behöll taktpinnen, frånsett någon enstaka hemmaattack, halvleken ut.

Andra halvleken inleddes lite fram och tillbaka, men matchbilden påminde om första med ett stort bollinhav från bortalaget men i ett tempo som emellanåt liknade gå-fotboll. Det skulle behövas något alldeles extra för att bryta dödläget. Och precis när United behövde det som mest så klev den slumrande världsartisten Paul Pogba fram med ett exceptionellt avslut. Från en usel vinkel sträckte fransmannen ut ordentligt med vänstern och lyckades överrumpla Areola med en riktig häxpipa. I euforin efter målet var Cavani nära att bli tvåmålsskytt men Areola tog revansch med en vass räddning på matadorens fina nick.
United blev i takt med klockan alltmer passiva och tillät ett hungrigt Fulham, anförda av Loftus-Cheek, ta över mer och mer. Mot slutet blev det naturligtvis onödigt spännande när Fulham började ösa in bollar i straffområdet mot inbytte broilern Mitrovic. Serben skulle få den stora chansen när dennes nick via en ovetande Bailly studsade millimeter utanför De Geas högra stolpe. Ett par krampaktiga minuter senare kunde en lätt pressad Solskjaer andas ut på Atkinsons vissla som förkunnade ännu en fullbordad vändning.  

Bäst i United: Paul Pogba
 
Tankar:
United brukar ha lätt på Craven Cottage, men dagens blytunga trepoängare var långt ifrån en lätt historia. Sett till bollinhavet borde det röda laget ha joggat hem matchen tidigare, men som bekant vinner man inga matcher på mittplan. Hemmalaget skapade väl så mycket för att få till en kvittering och det är nästan så att man tycker synd om Parkers gäng – radar upp fina prestationer men har förtvivlat svårt att sätta dit bollarna. Det krävs tydligen bjudningar av de slag som bortalaget bjöd på idag för att man ska hitta rätt. Solskjaer är säkerligen inte särskilt nöjd med den bjudningen och kanske inte heller passningstempot, men norrmannen lär vara riktigt nöjd med att laget på nytt vänder ett tidigt underläge till seger.
På nytt klev formtoppade Pogba och Shaw fram med solida prestationer och arbetsinsatsen från övriga laget var det inget fel på heller. Summan av kardemumman så levererade United precis det de åkte till London för att göra.

GGMU

 

Micke Martinsson2021-01-21 00:09:14
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham