Lagbanner
Inför:  AC Omonia – Manchester United
Fortsätter Martials målform mot Omonia?

Inför: AC Omonia – Manchester United

Det är upp på hästen igen som gäller för Manchester United efter derbyförlusten. Omonia från Cypern väntar i Europa League gruppspelets tredje omgång. På förhand är ”The Red Devils” stora favoriter och bör inte ha några problem med att avfärda motståndaren.

Manchester United:
Manchester United har inlett Europa League gruppspelet med en vinst och en förlust.  Det gör att man ligger på samma poäng som Sheriff Tiraspol men har sämre målskillnad. Nu väntar AC Omonia och kravet på ”The Red Devils” är att resa ner till Cypern och hämta tre poäng tämligen enkelt.

Torsdagens match är ett perfekt läge att ta sig tillbaka upp på hästen och återuppbygga det självförtroende som blev fullständigt raserat efter stjärnsmällen mot City. Allt annat än tre poäng får ses som ett enormt fiasko och skulle det otänkbara inträffa kan de positiva vindarna som blåst runt ten Hag snabbt byta riktning.

Vi lär få se en del rotation i truppen och det kommer bli intressant att se hur mycket United- tränaren kommer förändra i laget. Gissningsvis kommer ten Hag vilja få in en reaktion och nytt blod efter söndagens bedrövliga insats. Dessutom är spelschemat tätt inför VM.

Raphael Varane utgick skadad i derbyt och hans medverkan i torsdagens match. Även mittbackskollegan Harry Maguire är osäker efter att ha dragit på sig en skada under landslagsuppehållet. Ten Hag har sannerligen en del huvudbry vad gäller mittbackspositionen. Utöver duon är Dubravka, Tuanzebe och Williams fortsatt skadade.

Min Startelva (4-3-3): De Gea - Dalot, Lindelöf, Martinez, Shaw - Casemiro,Fred, Eriksen - Anthony, Ronaldo, Martial

Motivering: 
Jag vill se en del förändringar i startelvan. Fred och Martial stod för positiva inhopp mot City och bör få chansen från start. På mittfältet tycker jag det är dags att vila Bruno Fernandes. Mittfältaren är formsvag och kan behöva en bänkning. Casemiro har varit ett hett diskussionsämne de senaste dagarna. Mot Omonia vill jag se honom ihop med landslagskollegan Fred på det centrala mittfältet. Det är uppenbart att Ten hag anser att brassen behöver anpassningtid för att komma in i United, annars har jag svårt att förstå varför inte mittfältaren varit given från start. Dessutom vill jag se Eriksen i en mer framskjuten roll på mittfältet. Dansken hade det tufft mot City men får han spela längre fram i banan kommer han kunna utnyttja sina offensiva egenskaper mer effektivt. Så han får ta Brunos roll på mittfältet.

Rashford och Malacia stod för svaga prestationer mot City och det är perfekt läge att låta dem vila och ge Ronaldo och Shaw chansen att bevisa sig.

AC Omonia
Gruppens slagpåse står på noll poäng efter två matcher och ser ut att få det tufft att gå vidare. Det är minst sagt ett  anonymt lag United ska möta på torsdag. De mest välkända namnen för oss svenskar är Mix Diskerud (förflutet i IFK Göteborg och Helsingborg) och Fouad Bachirou (förflutet i Malmö FF och Östersund). Omonia ligger på fjärdeplats i den cypriotiska ligan och har tagit nio poäng på fem matcher.

Som tidigare nämnt är United skyhöga favoriter och det får betecknas som en rejäl överraskning om Omonia skulle ta poäng.
 

Trolig startelva (3-5-2): Fabiano - Pangiotou, Miletic, Yuste - Psaltis, Bachirou, Cassama, Diskerud, Kitsos - Ansarifard, Loizou

Tre snackisar inför matchen:
1. Hur pass sargade är United?
Söndagens förlust var minst sagt blytung och det måste varit en rejäl smäll för självförtroendet. United var inne i en bra period innan det evighetslånga uppehållet, men förlusten mot City gjorde att stor del av den positiva känslan som fanns runt ”The Red Devils” försvann. Nu gäller det att återuppbygga momentumet och släppa den här förlusten så fort som möjligt. United har inte råd att hamna i någon typ av formsvacka, då kan tonläget snabbt börja skifta till det negativa.

På så sätt är Omonia en perfekt motståndare. Jag vill se ett beslutsamt United som går in och gör processen kort med cyprioterna. Förhoppningvis blir det en kross och flera offensiva spelare noteras i målprotokollet, det hade varit en torsdagskväll i min smak.

2. Är Martial spelaren som ska bära Uniteds offensiv?
Anthony Martial var en av få (kanske den enda) spelaren som kunde gå med huvudet högt efter derbyt. Fransmannen noterades för två mål och var tillbaka från skada med besked. Jag och många med mig hade givit upp hoppet om anfallaren. Men kanske har Martial fått en nytändning under ten Hag? United har i dagsläget ingen utpräglad ”nummer nio”. Statusen på Ronaldo är högst oklar och Rashford är bäst på en kant. Således kommer Martial att få mycket speltid på den positionen och det gäller att han levererar. Förhoppningvis fortsätter Martial på den inslagna vägen och får chansen från start mot Omonia.

3. Mittbackskrisen
Ytterligare en mittback adderades på skadelistan när Raphael Varane tvingades utgå mot City. Detta innebär att United har tre mittbackar på skadelistan (Tuanzebe, Maguire och Varane). Detta innebär att det med all sannolikhet kommer att bli Lindelöf och Martinez som bildar mittbackspar på torsdag. Duon har inte spelat med varandra tidigare och det ska bli intressant att se hur de löser uppgiften. Varanes skada är blytung och förhoppningvis är han inte borta en längre tid, även om fransmannens frånvaro inte bör ha någon större påverkan i matchen mot Omonia. 

Blir det en bekväm seger för United? Hur mycket roterar ten Hag? Skriv gärna era tankar i kommentarsfältet men hålll god ton.
Tips: 3-0 (Martial X2, Ronaldo)
Arena, datum och matchstart: GSP Stadium - 6/10, 18.45
Turnering:  Europa League Gruppspel- Omgång 3
Stream:Viaplay, V sport premium
GGMU
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2022-10-05 22:27:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham