Lagbanner
Brentford Community Stadium, 2022-08-13 18:30

Brentford - Manchester U

Inför: Brentford - Manchester United
Ronaldo gör sin första start för säsongen?

Inför: Brentford - Manchester United

Efter förra helgens nederlag så reser United till London för att möta Brentford. Det kommer bli intressant att se hur Erik ten Hags mannar svarar upp nu. Frågan är om han kan få igång sitt United att spela den fotbollen som han vill, den vi ändå såg glimtar av i matchen mot Brighton. Att redan i omgång två spela något av en måstematch var det nog inte någon som räknade med. Men så är verkligen känslan inför lördagen.

Manchester United:
Förlust i premiären med 1-2 mot Brighton. Nu ska United möta Brentford och försöka fixa säsongen första 3 poängare. En förlust till sätter onödigt stor press på United och Erik ten Hag.
Förra året vann United båda mötena mot Brentford. 3-0 hemma på Old Trafford och 3-1 borta. United har faktiskt inte förlorat mot Brentford på 84 år. De har i och för sig bara mötts sju gånger sen dess.

Erik ten Hag bekräftade idag att både Martial och Linderlöf missar helgens match. Sen innan vet vi att Pellistri även är på skadelistan. Pellistri sägs vara borta från spel i ungefär 8 veckor till, därför ser det inte ut att blir någon utlåning denna höst för den unga uruguayanen.

Fortfarande är det väldigt oklart vad som händer med Ronaldo. Transferfönstret är öppet i två och en halv vecka till så vi kommer nog få vänta tills den 1 September innan vi vet var han spelar nästa säsong.

Det är många spelare som har ryktats till United under senaste veckan. Erik ten Hag var väldig tydlig när han sa att han behöver få en bredare trupp. Han sa även att han vill ha rätt spelare till klubben. Känslan nu är att han börjat känna lite panik över uteblivna nyförvärv. Rabiot som ser ut att bli klar för United är varken ten Hags första, andra, tredje eller fjärde val. Så han har nog insett att han får ta det som klubben kan erbjuda just nu. Samtidigt forsätter rykterna om De Jong och nu väntar vi bara på ett beslut från spelaren själv var han kommer spendera denna säsong. Vi får helt enkelt se vad United kan lösa de sista två veckorna av transferfönstet, för visst kommer det komma in någon/några till.

Min startelva (4-2-3-1): De Gea – Dalot, Varane, Martinez, Malacia -Eriksen, van de Beek - Sancho, Fernandes, Rashford - Ronaldo

Motivering:
Jag skulle vilja se en offensiv laguppställning på planen imorgon. Jag anser att vi ska kunna spela med en sådan mot ett lag som Brentford, även om det är på bortaplan.

I försvaret vill jag ha in Varane och Malacia som inte var starspelare förra matchen. Jag tycker Shaw var väldig blek senast och Malacia har sett bra ut på försäsongen. Jag tror även han kan få igång ett bra samarbete med Rashford på sin kant. Varane in istället för Maguire. Inte för jag tycker Maguire var dålig senast men jag anser Varane är ett par snäpp bättre.

Enda problemet jag ser med Eriksen och Donny på mitten är väl att ingen har riktigt starka defensiva egenskaper. Jag tror vi kommer vara tillräckligt bollförande för att det inte ska behövas. Donny är en spelare som jobbar väldigt hårt i det tysta och öppnar upp ytor till sina medspelare med sina löpningar. Eriksen vill jag ha där för sin passningsfot. Vi är i skrikande behov av en mittfältare som kan styra spelet från den ytan. Vi såg lite av det i andra halvlek mot Brighton när han spelade mer som defensiv mittfältare och gjorde det med bravur. Jag vill inte se Fred och McTominay på mitten igen, de inte är tillräckligt bra för att starta för oss. Fred har sina stunder men är för ojämn i sitt spel. Speciellt om han blir satt under press i uppspelsfasen.  Då slår han bort för många passningar. McTominay tycker jag helt enkelt är för dålig för att vara startspelare i ett United som vill utmana om titlar. På sin höjd ska han vara en rotationsspelare, om ens det.

Ronaldo tar anfallspositionen i denna match enligt mig. Bruno har jag i nr 10 rollen för dagen. Vi behöver få igång honom om detta ska bli en lyckad säsong. Rashford och Sancho är de bästa vi har just nu på kanterna.

Brentford:
Andra säsongen för Brentford i PL. Den sägs alltid vara svårare än den första. Frågan är om det blir så för även för Londonklubben. I första omgången spelade de 2-2 borta mot Leicester efter att ha kommit tillbaka från 2-0. Målen gjordes av Toney och Dasilva. Ett bra resultat för Brentford som även vann bollinnehavet i andra halvlek. De bytte från en fyrbackslinje till trebackslinje och spelade faktiskt ut Leicester stundtals i andra halvlek. Så poängen var absolut inte orättvist på något sätt.

Inför denna säsong har Brentford tappat Christian Eriksen efter han haft ett korttidskontrakt förra året. Annars har de fått behålla sin stomme till detta år.

Under veckan har de gjort klart med den danska landslagsmanen Mikkel Damsgaard som närmast kommer från en sejour i Sampdoria. Frågan är om han är redo för 90 minuter redan nu i helgen. Men vi kan nog räkna med att Thomas Frank ger honom lite minuter mot United. Annars är han en spännande spelare som har gjort mer avtryck i landslaget än i klubblagen.

Brentford har även förstärkt sin defensiv inför säsongen med den rutinerade Ben Mee. Han bildade mittbackspar men den hårdförande f.d svenska landslagsmannen Pontus Jansson i premiären. En smart värvning av en spelare som har mycket PL erfarenhet från sin tid i Burnley och kommer vara nyttig i jakten på nytt kontrakt.

Trolig startelva (4-3-3): Raya – Hickey, Jansson, Mee, Henry - Janelt, Norgaard, Jensen - Mbeumo, Toney, Wissa

Tre snackisar inför matchen:
1. 0,1 eller 3 poäng?
Stora frågan inför Brentford matchen är om vi kommer hem till Manchester med 0,1 eller 3 poäng. För i nästa omgång möter vi Liverpool. Ett Liverpool som vi kan slå men jag håller inte det allt för troligt just nu tyvärr. I västa scenariet så kan vi stå på 0 poäng efter 3 omgångar, därför är denna match så viktig att vinna. Vi behöver 3 poäng med oss hem. Annars vet jag att vissa delar av vår supporterskara, och även viss media, kommer höja rösten för Erik ten Hags avgång. Det är det sista våran klubb behöver.

2. Rashford som startspelare?
Under försäsongen tyckte jag mig se den gamla Rashford med fart och självförtroende. 2 mål vart det på försäsongsturnen. Samspelet såg väldigt intressant ut med Sancho och Martial. De hittade varandra och spelade med stor rörelse i anfallsspelet. Det gjorde att jag såg väldigt mycket fram emot matchen mot Brigthon. Tyvärr tycker jag man såg lite tendenser från förra året i Rashfords spel nu senast. Jag har alltid tyckt om Rashford även om jag nu mer går mot att vi kanske har sett det bästa av honom. Hoppas så klart jag har fel och att Erik ten Hag kan få igång honom igen. Detta var ju bara en match, men jag kan ändå inte skaka av mig känslan att det kanske inte blir bättre i år än vad det var förra året för Rashford.

Detta kommer ju självklart inte avgöras av en match mot Brentford i omgång 2 men tycker ändå det är värt att hålla lite koll på hur hans kroppsspråk ser ut.

3. Erik ten Hags byten
Första bytet mot Brighton kom i matchminut 53 (Ronaldo) sen dröjde det till matchminut 78 (Donny) innan nästa. Väntade Erik ten Hag för länge med bytena? Jag tycker nog att han gjorde det. Samtidigt tycker jag att vi spelade bättre i andra halvlek. Nästa problem är att vi inte har så många vi kan byta in. Visst har vi Elanga, Amad och Garnacho som alla tre är spännande på sitt sätt. Men ingen av dem är färdiga spelare än.

I denna match ska det bli spännande om det står 0-0 med 30 min kvar eller ännu värre att vi ligger under. Hur kommer Erik ten Hag agera då? Vågar han byta in ungdomarna eller kommer han spela med dem mer rutinerade spelarna som kanske redan är på planen? Förhoppningsvis slipper vi hamna där. Det kommer även bli intressant att se vad han gör om vi leder med ett mål med 20 minuter kvar. Vilka litar han på då? Ändrar han spelsystem?

Tips: 1-3 (Toney - Fernandes, Ronaldo, Sancho)
Arena, datum och matchstart: Gtech Community Stadium - 13/8, 18:30
Turnering: Premier League, omgång 2
Stream: Viaplay

GGMU

Vad har ni för känsla inför helgens match? Skriv i kommentarsfältet

Marcus Sundellminiraka@hotmail.com@Miniraka2022-08-12 18:30:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham