Lagbanner
2020-09-26 13:30

Brighton - Manchester U

Inför Brighton & Hove Albion - Manchester United
Ska vi skärpa till oss en aning Carrick?

Inför Brighton & Hove Albion - Manchester United

En välbehövlig återställare – i form av en enkel seger mot ett svagt Luton i Ligacupen – dämpade kanske den våldsamma Crystal Palace-baksmällan en aning. Hursomhelst finns det ingen tid för bortförklaringar om obefintlig försäsong och "spelare i olika faser". Solskjaer borde ägna mindre tid åt att gasta om nyförvärv och istället fokusera på en enda sak. Ta tre poäng mot Brighton!

Brighton:
Svenskbekantingen Potter är på god väg att trolla fram ett nytt skrällgäng med hög potential. Efter en klart godkänd debutsäsong fortsätter engelsmannen att utveckla både sig själv och laget han förfogar över. Förra säsongens trupp har kryddats med ett par namn, där framför allt Adam Lallana och Tariq Lamptey sticker ut. Premiärförlusten mot Abramovich oljekoncern följdes upp med en imponerande bortaseger mot Newcastle samt ett par smashbollar i Ligacupen. The Seagulls är svårslagna och ska absolut inte underskattas. Brighton kommer till spel utan avstängde Bissouma samt skadade trion Izquierdo, Andone och Walton.

Trolig startelva (3-5-2): Ryan – White, Dunk, Webster – Lamptey, Molumby, Alzate, Lallana, March – Trossard, Maupay 


Manchester United
Ole Gunnar valde föga överraskande att vädra ordentligt i laguppställningen inför Carabao Cup och efter det korsdraget stod endast kapten Maguire kvar på planen när United tog sig an Luton. Engelsmannen verkar ha förhandlat till sig obegränsat med speltid i sitt kontrakt. Visst ter det sig aningen märkligt att han ”aldrig” vilas?
Till matchen mot Brighton lär vi inte heller få se några speciella överraskningar. De matchotränade/överbelastade spelarna lär ingå i startelvan. Litet frågetecken om Pogba och Matic får chansen eller om Solskjaer väljer att gå med McTominay och Van de Beek istället. Klart är i alla fall att mittbacksduon Tuanzebe och Jones fortfarande har en bit kvar innan de kan anses tillgängliga.       

Trolig startelva (4-2-3-1): De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – Pogba, Matic – Greenwood, Fernandes, Rashford – Martial
 

Mina tankar:
Besvikelsen efter debaclet mot Palace i premiären var naturligtvis avgrundsdjup. Det var längesen vi fick bevittna ett så tamt och lättläst United. Visserligen har Londonlaget utvecklats till någon form av bogeyteam för United och ett par av de andra storklubbarna, men en så pass loj och trött insats i en premiär kan inte skyllas på något annat än en usel inställning från spelare och ledare. Det går absolut att hävda att truppen skulle må bra av tre fyra klassvärvningar, men samtidigt saknas det knappast kompetens för att klara av att besegra lag som förväntas hamna på den undre halvan av tabellen.
Om jag vore Ole skulle jag beordra ett par elementära förändringar i matchplanen. Vad sägs om ett synkroniserat presspel, ett rejält uppskruvat bolltempo eller varför inte en helt annan rörelse i anfallsspelet? Det borde inte vara för mycket begärt att i alla fall få se ett revanschsuget United på Amex Stadium…       


Tips: 1–2 Maupay, Martial, Fernandes
 
Amex Stadium, lördag 13:30
Premier League omgång 3
TV: V Sport Premium, Viaplay
 
GGMU

Mikael Martinsson2020-09-26 01:06:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham