Lagbanner
Inför: Chelsea - Manchester United

Inför: Chelsea - Manchester United

Det slutade mållöst i oktober när Solskjaer och Lampard möttes. I eftermiddag är det Tuchel som står vid rodret och förutsättningen för ytterligare en mållös match är stor.

Två lag i någorlunda form utan att egentligen imponera. Konstig beskrivning, men så känns förutsättningarna inför kvällens drabbning på Stamford Bridge.

Manchester United
Bortsett från den stora plumpen mot Sheffield United är resultatraden inte alls speciellt dålig sedan årsskiftet. Däremot har inte spelet sett ut som man vill önska i många av matcherna där man haft problem. Den individuella briljansen från de offensiva spelarna har ofta räckt för att ta tre poäng, men en riktig laginsats saknas. Fernandes, är som vanligt helt otrolig. Det börjar komma till den punkten nu att känslan är att han kommer gå sönder när som helst. Det är faktiskt helt oförklarligt att Solskjaer startade honom i torsdags i en Europa League-match som var avgjord sedan första mötet förra veckan.
Solskjaer meddelade på presskonferensen att Pogba och Mata missar matchen. McTominay, Cavani och Van de Beek är osäkra till spel.

Förväntad elva: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; Fred, Matic; Greenwood, Fernandes, Rashford; Martial

Chelsea
Tuchel har onekligen kommit in och satt sin prägel på laget. På åtta matcher är man obesegrade och antalet insläppta mål är två, varav ett är ett självmål signerat Rüdiger. Imponerande, men sett ur den vardaglige fotbollskonsumentens syn är det inte superkul att kolla på Tuchels Chelsea, men det är en annan diskussion, fotboll handlar trots allt om att vinna.
Truppen är skadefri förutom Thiago Silva som enligt Tuchel inte är redo för spel än.

Förväntad elva: Mendy; Azpilicueta, Christensen, Rüdiger; Hudson-Odoi, Jorginho, Kovacic, Mount, Alonso; Werner, Giroud

Tankar
Som nämnt ovan tror jag på en målfattig tillställning. Känslan på förhand är dessutom att båda lagen skulle vara ganska nöjda med varsin poäng. Om United ska lyckas skada Tuchels stabila defensiv tror jag Solskajer behöver lyckas få Chelsea högt upp i banan för att kunna skada dem med flärd på omställningar. Jag tror på seger med uddamålet och Rashford finns i målprotokollet.

Stuart Attwell blåser igång matchen klockan 17:30 på Stamford Bridge som ses på Viasat Sport Premium och Viaplay.

Victor Enberg2021-02-28 10:52:55
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham