Lagbanner
Inför: Club Brugge – Manchester United

Inför: Club Brugge – Manchester United

Efter den perfekta starten med första vinsten på Stamford Bridge i ligan sedan 2012 ska Ole Gunnar Solskjaers Manchester United bege sig ner till Brygge, där dem möter belgiska serieledarna Club Brugge i första mötet av sextondelsfinalen i Europa League.

 
Manchester United
 
Bättre start kan man inte begära med en 2-0 vinst på Stamford Bridge. Två nickmål och en hållen nolla gör att man åker ner till Belgien med ett starkt självförtroende. Senaste mötet mot Club Brugge var i 2015/16 säsongen i Champions League play-off, när man vann 7-1 i målskillnad över två möten. Manchester United har haft fem vistelser nere i Belgien, fyra av dem i Bryssel då man har mött Anderlecht.
 
Manchester United toppade grupp L och säkrade sin plats till slutspelet med två matcher kvar att spela. I de fyra första matcherna lyckades man att hålla nollan, framtill 2-1 förlusten borta mot Astana, dock med en spelartrupp med nästan bara akademispelare. Förlusten mot Astana var den första man hade efter 15 raka utan förlust i Europa League. Tyvärr har man inga bra siffror i bortamöten i Europa. Efter den mirakulösa natten i Paris, har man bara vunnit en utav fyra matcher borta i Europa. I dessa fyra matcher har man bara gjort två mål, siffror som måste höjas. Historien talar dock för Manchester United, då man vann Europa League i Stockholm under den senast vistelsen i slutspelet. Detta var i 2016/17 säsongen med José Mourinho som tränare. 
 
Ole Gunnar Solskjaer kommer att få mer alternativ i truppen, då Scott McTominay och Axel Tuanzebe var med på lagets träning inför matchen, men McTominay stannade kvar i Manchester och kommer förmodligen spela mot Watford. Victor Lindelöf var också med på träningen efter att varit sjuk med influensa och kommer förmodligen starta. Mason Greenwood var dock inte involverad. Det kommer högst troligt att roteras i startelvan då man spelar redan igen på söndag mot Watford hemma. En som förväntas att starta är Sergio Romero, vilket han har gjort i majoriteten av cupmatcherna och har en imponerande statistik. På 54 matcher har argentinaren haft 35 nollor och kan klassificeras som världens bästa andra målvakt.  
 

Trolig startelva: Romero, Dalot, Bailly, Maguire, Lindelöf, Williams, Fred, Matic, James, Fernandes, Ighalo.
 


Club Brugge
 
Det belgiska laget lyckades att avancera sig till gruppspelet i Champions League. I gruppspelet har Club Brugge bland annat fått med sig ett imponerande resultat mot Real Madrid på Santiago Bernabeu, när man spelade 2-2 tack vare två mål av Emmanuel Denis. Samtidigt åkte de på sin största förlust nånsin i Europa tävlingar, när Paris Saint-Germain var på besök och vann med 5-0. Dock lyckades man att lösa en tredje plats genom att göra mål i övertid borta mot Galatasaray och fick med sig ett 1-1 på sista matchdagen. Detta blir den femte gången laget har nått slutspel i Europa League. I förra årets Europa League åkte man ut mot Red Bull Salzburg i sextondelsfinal, trots att man inledde med en 2-1 vinst. Vinsten mot Salzburg blev deras första efter nio raka hemmamatcher i Europa utan vinst (Fem förluster och fyra lika). 
 
I ligaspelet dominerar Club Brugge då man leder ligan med nio pinnar före K.A.A Gent och har +41 i målskillnad. Lagets bästa målskytt i ligan denna säsong har varit mittfältaren Hans Vanaken, som har 12 gjorda mål på 25 spelade matcher. Anfallaren Emmanuel Dennis är en spelare som Manchester Uniteds försvar behöver hålla ett extra öga på, då han gjorde båda målen mot Real Madrid. 

 
Trolig startelva:  Mignolet, Sobol, Deli, Mechele, Mata, Balanta, Rits, Vormer, Vanaken, Diatta, Dennis.
 
 
Mina tankar
 
En optimistisk start på en viktig period framöver. Manchester United tenderar att göra bra prestationer mot topplagen men problemen uppstår när vi ska vara spelförande. Högsta nivån är fenomenal men lägsta nivån är skrämmande dålig. På pappret känns det som en lätt vinst, men Club Brugge ska inte underskattas. De har visat att de kan prestera mot topplag som Real Madrid i Champions League och kommer slita som vargar inför sin hemmapublik. Jag tror allt handlar om hur Manchester United hanterar matchen från start och ser till att göra en bra prestation över 90 minuter. Det finns alltid en känsla med fotboll att vad som helst kan hända, men något annat än en vinst imorgon mot Club Brugge är oacceptabelt. Dock så kommer Fernandes briljera på sin Europa debut för klubben och placerar in två bakom Mignolet. Romero tar en nolla till och det blir en bekväm vinst till slut.
 

Slutresultat: 0-2

När: Avspark 18.55
Vart: Jan Breydel-stadion, Brygge
Hur: Eurosport 1 eller Eurosport Player
 
 
 
 
 
 

Eric Länje2020-02-19 18:44:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham