Lagbanner
Goodison Park, 2022-04-09 13:30

Everton - Manchester U

Inför Everton – Manchester United

Inför Everton – Manchester United

Efter att Manchester United stått för en oerhört blek insats mot Leicester i den senaste Premier League matchen trodde de flesta att racet om top fyra var över. Men efter att Arsenal förlorat under måndagen så lever fortfarande hoppet, även om det krävs en hel del. Men då måste vinsterna börja ramla in och det måste börja mot Everton.

Manchester United

De röda från Manchester stod som sagt för en blek insats i den senaste omgången och tyvärr var den insatsen inget undantag utan snarare en regel. Denna säsongen har bestått av en enda stor besvikelse, som sedan har följts upp av ännu en besvikelse. Det är lite så man kan sammanfatta det. Men om det ska bli något litet positivt att ta med sig från denna säsongen så krävs det tre poäng mot formsvaga Everton.

Cristiano Ronaldo missade matchen mot Leicester på grund av sjukdom, men portugisen bör vara tillbaka till helgens match. Att ha honom tillbaka kommer bli en boost för laget. För även om Ronaldo inte har haft sin bästa säsong så är han ändå viktig med sin målfarlighet. Framförallt när Cavani är skadad och Rashford är i en formsvacka som verkar omöjlig att ta sig ur.
Jadon Sancho har varit väldigt bra de senaste matcherna men matchen mot Leicester var ett steg tillbaka för Sancho. Han såg inte ut att spela med samma självförtroende som han gjort de tidigare matcherna. Men att han ska starta ser jag som självklart.

Manchester United är I stort behov av att hitta en form av kontinuitet under avslutningen av säsongen. Det har varit en hel del olika konstellationer och formationer under säsongens lopp och om vi ska kunna vinna några matcher i rad så behöver en startelva sättas och en spelide nötas fast. För även om jag gillar Rangnick och tror att han kan komma att bli bra för klubben så måste vi erkänna att det har inte blivit några stora förändringar, om ens några, sedan han tog över.

Min startelva (4-2-3-1) De Gea - Dalot, Varane, Lindelöf, Telles - Fred, Pogba - Elanga, Fernandes, Sancho - Ronaldo

Motivering

Backlinjen har varit en het fråga hela säsongen. Jag tycker att Dalot har gjort sig förtjänst till en startplats till höger i backlinjen men jag tycker även att United borde förstärka den positionen i sommar.
Rangnick lär välja att spela med Varane och Maguire, trots Maguires svaga säsong och form. Jag hade spelat med Lindelöf istället för engelsmannen, även fast Maguire är dyr och kapten. Han är helt enkelt för dålig. Luke Shaw klev av skadad mot Leicester i helgen vilket gör det naturligt att Telles går in och tar den platsen.
På mittfältet hade jag spelat med Fred, Pogba och Fernandes. Jag tycker att det är den bästa konstellationen vi har just nu och jag tror att dessa tre kan vinna den viktiga kampen om mitten.
Jag både tror och hoppas på att Elanga fortsätter att lägga beslag över en av kanterna vilket i sin tur kommer förpassa Rashford till bänken. Rashford har inte gått att känna igen i år och han förtjänar inte att starta i dagsläget. Ronaldo och Sancho är givna enligt mig.

Everton

Om United har haft en dålig säsong så är det egentligen ingenting emot vad Everton har haft. Laget hotas av nedflyttning och den nya tränaren Frank Lampard har inte fått fart på laget sedan han tog över efter Rafa Benitez. Everton förstärkte laget i januari genom att till exempel plocka in Dele Alli och Donny Van De Beek. Van De Beek kommer däremot inte få spela då han är på lån från Manchester United.

Trots förstärkningarna som har gjorts så har laget en väldigt dålig trend. Man har endast vunnit en av dem sju senaste matcherna i ligan. Den senaste matchen var inför väldigt viktig då man mötte bottenkollegan Burnley på bortaplan. Det blev tillslut en snöplig förlust efter ett sent avgörande från Burnley. Till råga på allt så har Everton ett på pappret väldigt svårt spelschema de närmsta omgångarna. Med start i helgen mot Manchester United. Men vi kan vara säkra på att Everton kommer kriga för varenda poäng från och med nu till slutet av säsongen. Goodison Park brukar vara en svår arena att komma till. Det är alltid bra stämning och om hemmalaget får något med sig i början kan det vara svårt att vända den trenden för bortalaget. Däremot om det börjar gå emot för Everton tidigt i matchen kan nog supportrarna bli frustrerade. Speciellt med tanke på deras nuvarande situation.

Trolig startelva (4-3-3) Pickford, Kenny, Keane, Godfrey, Mykolenko - Doucoure, Allan, Iwobi - Gordon, Calvert-Lewin, Richarlison

Tre snackisar inför matchen

Jadon Sancho

Manchester Uniteds dyra värvning från i somras hade en tuff start i sin nya klubb. Det var tydligt att självförtroendet inte fanns där och han ville inte gärna göra bort sig. Men på senare tid har det börjat hända grejer med Jadon Sancho. Han har spelat med ett mycket högre självförtroende och har även börjat bidra med poäng.
Men den senaste matchen var lite av ett steg tillbaka. Han va inte på den nivån som han har haft tidigare, även om det ska sägas att detta gällde hela laget. Vi får hoppas att detta va ett undantag och att han visar den nivån som vi alla vet att han har till helgen.

Dags att börja rada upp segrar
Det ser mörkt ut i racet om top 4 för Manchester United. Laget har hamnat efter och har dessutom fler matcher spelade än konkurrenterna. Men chansen finns fortfarande och jag kommer i alla fall tro på det tills det inte längre är möjligt. Men då måste United ta tag i sig själva och börja vinna några matcher i rad. För konkurrenterna kommer tappa poäng i slutet av säsongen. Kan United då vinna ett par matcher så kommer man helt plötsligt vara där igen och utmana på riktigt.
Det hade varit underbart att starta en segersvit i helgen mot Everton.

Taktiken
När Manchester United anlitade Ralf Rangnick var det mycket snack om hur United skulle spela under tysken. Ska vi börja pressa nu? Ska vi spela med ett högt tempo nu? Detta är exempel på frågor som ställdes inför den första matchen med Rangnick. Men har det egentligen blivit någon skillnad? Visst kan man se vissa små skillnader i spelet. Vi har spelat med en del ovanliga formationer, bland annat 4-2-2-2. Men det har ju inte blivit mycket bättre än vad det var under Solksjaer. Nu ryktas det en hel del om andra tränare som ska ta över i sommar. Frågan är bara vilken typ av taktik vi kommer se under resten av säsongen, det ska bli väldigt intressant att få reda på.

Tips: 0–2 (Ronaldo x2)
Arena, datum och matchstart: Goodison Park, 2022-04-09, 13:30
Turnering: Premier League
Stream: Viaplay

GGMU

Victor Heed2022-04-08 13:30:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham