Lagbanner

-

Inför: Everton vs Manchester United

Inför: Everton vs Manchester United

Ett formstarkt Manchester United beger sig ner till Merseyside där man ställs mot ett svårslaget Everton på Goodison Park. En arena som Manchester United har haft det svårt att få resultat på och senaste vistelsen slutade med en katastrofal 4-0 förlust. Till söndagens möte kommer man dock in med en stekhet Bruno Fernandes som ska försöka bryta ner Carlo Ancellotis Everton

Manchester United

Två raka vinster i Premier League och 5-0 i målskillnad gör att det börjar kännas mer optimistiskt i den röda delen av Manchester. Senast man vann tre raka ligamatcher utan att släppa in ett mål var i januari 2018 och Goodison Park är ingen arena som man har dominerat. Det har inte blivit en vinst på de senaste två vistelserna (en lika och en förlust). Söndagens möte kommer att spela på den första dagen i mars och man bara har vunnit en av de senaste 13 Premier League matcher som spelas på den första dagen av en ny månad. Den enda vinsten kom dock mot just Everton på nyårsdagen 2018, när man vann 2-0. 
 
Manchester Uniteds form har förbättras och en huvudfigur i det nyfunna självförtroendet har varit Bruno Fernandes. På tre Premier League matcher har portugisen bidragit med ett mål och två assist. Fernandes kommer att behöva fortsätta med sin positiva form, då ännu en viktig spelare på anfallsfronten har hamnat på skadelistan. Anthony Martial plockade upp en muskelskada på onsdagsträningen och är osäker inför mötet. Marcus Rashford förbli borta men positiva nyheter på skadefronten har dykt upp då Paul Pogba kan potentiellt vara tillbaka i träning nästa vecka. 
 
Trolig startelva: De Gea, Wan-Bissaka, Maguire, Lindelöf, Shaw, Matic, Fred, James, Fernandes, Greenwood, Ighalo
 

Everton
 
Everton gillar förmodligen att möta Manchester United på hemmaplan, då man har vunnit fyra av de senaste sju matcherna på Goodison Park. Senaste förödmjukade man Solskjaer med 4-0 men mycket har hänt efter det. Marco Silva fick sparken efter 2-0 förlusten hemma mot Norwich och ersattes av Carlo Ancelotti. Med Ancelotti som tränare har Everton varit obesegrade i sex raka hemmamatcher och italienaren har drastiskt förbättrat Everton
 
En spelare som verkligen har fått ett lyft under Ancelloti är Dominic Calvert-Lewin som har gjort 12 mål och leder den interna skytteligan. Den unga engelska anfallaren bildar ett farligt anfallspar med brasilianaren Richarlison, som kommer att skapa problem med sin tekniska förmåga och snabbhet. Vänsterbacken Lucas Digne är tveksam till mötet med sin vadskada som han fick på Emirates och mittfältaren Jean-Philippe Gbamin är långtidsskadad.
 
Trolig startelva: Pickford, Sidibe, Mina, Holgate, Baines, Delph, Gomes, Richarlison, Sigurdsson, Iwobi, Calvert-Lewin
 


Mina Tankar
 
Tuff start på ett tungt spelschema framöver när man kommer att möta Manchester City, Tottenham och Sheffield United. Alla tre är väldigt svåra matcher, men det är möten man längtar till. Historiken på Goodison Park talar inte för Manchester United och tyvärr är 4-0 förlusten från förra året fortfarande färsk i minnet. Ancelotti har definitivt förbättrat Everton på sin korta tid som tränare och har fått igång både Calvert-Lewin och RIcharlison. Everton har dock tendenser att vara misstagsbenägna och i perioder väldigt sårbara i backlinjen, inget som de har råd att vara mot Manchester United. Solskjaer verkar att fått igång Manchester United ordentligt för första gången i år och  hela truppen ser mer stabila i både offensiven och defensiven. Dock så tror jag att saknaden av både Martial och Rashford kommer att vara markant. Odion Ighalo är fortfarande lite ringrostig och erbjuder inte samma nivå av offensiva kvalitéer som fransmannen. Dock gör nigerianen sitt jobb som anfallare bra och håller det enkelt, man kan inte begära mer. På målet mot Club Brugge håller han starkt undan sin försvarare för att lätt peta in bollen i mål. Fysiken är inget bekymmer för nigerianen, men snabbheten är. 
 
En svår match att gissa slutresultatet på. Känns som ännu en match som kan sluta hursomhelst med två lag som har haft det svårt att hitta konsekventa prestationer denna säsong. Mål tror jag säkert att det kommer att bli då Evertons anfallsduo är på spelhumör och Manchester United har fått tillbaka självförtroendet. Jag vill vara naivt optimistisk inför matchen och tror på en 2-1 seger för Manchester United med mål från Mason Greenwood och Fernandes. 
 
Slutresultat: 1-2
 
Hur: Viasat Sport premium eller Viaplay
Vart: Goodison Park, Liverpool
När: 15.00, Söndag 1:e Mars

Eric Länje2020-02-29 17:05:54
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham