Lagbanner
Etihad Stadium, 2024-05-25 16:00

Manchester C - Manchester U

Inför: FA-Cup Finalen

Inför: FA-Cup Finalen

FA-Cup, Final & Wembley - fasen vad vackert. Det här är de facto en av världens vackraste cuper.

Manchester United

Världens äldsta fotbollsturnering skall avgöras och världens vackraste klubb står på ena sidan. Eftersom det blir en repris från förra årets Final står nu liksom då ”the noisy neighbours” på den andra.

Det är ett stukat Manchester United som kommer ta sig an säsongens absolut sista chans till upprättelse. Man avslutar säsongen med den sämsta tabellplaceringen sedan Premier League startade och Ten Hags lovande första säsong är nu blott ett suddigt minne.
Kan allt gå att rädda?
Kommer allt vara förlåtet? 
Självklart inte. En seger i FA-Cupen kommer ge en rejäl självförtroendeboost som man kanske kan rida på in i nästa säsong. Jag är dock tveksam till att en inhemsk cuptitel kommer rädda Ten Hags jobb. 

Det är inte läge att kasta om i laget och slänga in 700 akademispelare. Ten Hag bör fortsätta på sin inslagna linje med att använda de spelare han litar på och hoppas på lite medstuds.

Min startelva: Onana – Wan-Bissaka,Varane,Martinez,Dalot–Mainoo,Casemiro–Garnacho,Fernandes,Anthony–Höjlund

Motivering
Kan vi få se en sista match med mittlåset Varane-Martinez? Ett partnerskap som lovade så mycket men aldrig fick chansen att visa vad det verkligen gick för. Det vore ju vackert.
Personligen tror jag att det här blir sista matchen för Casemiro i den röda tröjan, antagligen hans sista match i Europa. Lägg därtill att det faktiskt är en FA-Cupfinal så borde tändvätskan finnas där även för en mätt Brasse.
Att Anthony tar plats i min startelva är helt enkelt för att jag tycker att han göra ett gediget hemjobb vilket antagligen kommer behövas.
I övrigt är det inga överraskningar och definitivt inte rätt läge att mixtra med startuppställningen.

Man city
Förenade Arabemiraten, förlåt – Manchester City har precis tagit sin fjärde raka PL-titel och allt Pep Guardiola tar i blir till guld. Må så vara att man inte klarade av att bärga en andra raka CL-vinst men man slog iallafall mäktiga FC Köpenhamn över två matcher. En bedrift som United inte klarade av i gruppspelet.
Man går naturligtvis in i den här finalen med ett skyhögt favoritskap och allt annat än en seger kommer troligen ses som ett fiasko - med all rätt. Pep har i vanlig ordning fått precis de leksaker han pekat på oaktat vilken hylla det handlat om och säga vad man vill om den excentriske Spanjoren. Montera ihop en byggsats kan han.

Trolig startelva (4-1-4-1)
Ortega-Walker,Dias,Akanji,Gvardiol-Rodri-Silva,DeBruyne,Foden,Doku-Haaland

Tre snackisar inför matchen

Ten Hags svansång
Mycket snack om Ten Hags vara eller icke vara i United. Det kan bli så att han går samma öde till mötes som sin landsman Louis Van Gaal. Vinna FA-Cupen för att sedan få sparken kort därefter. Hur det än blir med den saken så tror jag att Ten Hag kommer vara en av de på Wembleys gräsmatta som är mest taggad på att lyfta bucklan efter slutsignal.

Ligg på rulle
Om vi ska ha en chans att störa City så är det två saker som måste sitta under matchen. Brunos passningar och yttrarnas samt Höjlunds löpningar. Det kommer ges möjligheter till snabba omställningar och då vill det till att spelare som Garnacho, Anthony och Höjlund ligger rulle och hugger likt uppretade sommargäddor.

Sätt chanserna
När chansen kommer, tryck in bolljäveln bara. Det behöver inte vara snyggt, väl placerat, hårt eller skruvat. Låt Peps pojkar ha 80% bollinnehav om det nu blir så men tryck dit den bara – for helvede.

Tips 2-1 (Casemiro, Fernandes)

Arena, datum och matchstart: Wembley – 25/5, 16:00
Turnering FA-Cupen Final
Stream Viaplay
 

Calle Törnebohmstatoilcalle@gmail.com2024-05-24 16:46:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham