Lagbanner
Inför: Fulham FC - Manchester United
Dags att kliva fram Donny?

Inför: Fulham FC - Manchester United

Ding ding ding! - What do we have for ‘em, Johnny? – SERIELEDNING! Happy Monday alla Unitedfans!


Visst kunde man skönja en viss besvikelse i Unitedlägret efter de tappade poängen borta mot tabellfyran Liverpool. Ett tydligt tecken på att ordningen är på väg att återställas. Vilken ”ordning” undrar kanske vissa? Jo, nämligen den ordning som gällde under en viss Sir Alex – ringer det en liten klocka? Oavsett huruvida vi ser en begynnande storhetstid framför oss eller ej kan vi i alla fall konstatera att Manchester United anno 20/21 bevisat sig vara allt annat än en bluff – tolv matcher utan förlust imponerar, förlängs sviten på Craven Cottage?

Manchester United:


Trots ett alltjämt hysteriskt spelschema är det en relativt frisk trupp som reser till huvudstaden för att ta sig an nykomlingen Fulham. Frånvaro-trion Jones, Williams och Pellistri får väl ändå räknas som försumbara avbräck när Ole räknar in fåren inför avresan. Den allt skarpare konkurrenssituationen lär kännas behaglig för Solskjaer när lagpusslet ska läggas för de kommande matcherna. Lägg där till att superlöftet Amad Diallos ankomst spetsar till det ytterligare. Kanske får vi se Ivorianen redan i helgens Cup-trupp?
Det faktum att United har använt flest spelare säsongen 20/21 visar att Oles rotationstänk knappast har handlat om ett osäkert hattande som vissa kritiker velat föra fram. En titt i tabellen skvallrar snarare om att rotation är vägen att gå när matcherna duggar tätt.
Förutsättningarna de kommande matcherna ställer rotationskungen Ole på svåra prov. Liverpool på söndag i kombination med varningshotet som vilar över Maguire, Shaw och Fernandes öppnar för att minst en av dem vilar mot Fulham. Speciellt då antalet varningar som renderar i avstängning höjs från fem till tio gula kort från och med den tjugonde omgången då United tar sig an ligajumbon Sheffield U.       
En småsliten Fernandes skulle säkert må bra av att vilas till förmån för en törstande van de Beek, men Ole verkar ha svårt att säga nej till sin superportugis…   

Trolig startelva (4-2-3-1): De Gea – Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Telles – Pogba, Matic – Greenwood, van de Beek, Rashford – Cavani
 

Fulham:

Hemmalaget har efter en tung start spelat upp sig rejält och lyckades gå obesegrade i fem raka matcher innan Mason Mount satte punkt för den sviten. Småtrevlige Scott Parker har fokuserat på att få ordning på försvarsspelet som inledningsvis mest liknade en hönsgård. Den offensiva ambitionen är det inget fel på – The Whites försöker sig på ett passningsspel som emellanåt påminner om Bournemouths publikfriande Eddie Howe-fotboll, men problemet är att det inte visat sig särskilt vägvinnande – anfallen strandar oftast när den avgörande bollen ska slås, vilket helt klart syns i målprotokollet. Fjorton mål på sjutton matcher (varav endast sex hemmamål) är inte tillräckligt bra om laget har tänkt sig undvika degradering.
Fulham får åter viktiga duon Loftus-Cheek och Mitrovic in i laget men fick både Bobby Reid och Antonee Robinson avstängda mot Chelsea. Dessutom  saknar man alltjämt Cairney och Lemina.       

Trolig startelva (3-4-1-2): Areola – Aina, Andersen, Adarabioyo – Tete, Reed, Anguissa, Bryan – Loftus-Cheek – Cavaleiro, Mitrovic
 

Tankar:

Med tanke på den rekordjämna tabellen så finns det inte utrymme för att kliva på någon Fulham-mina på onsdag. Denna typ av matcher bör helst likna ett beställningsjobb om Manchester United ska kunna vara en seriös titelkandidat framåt vårkanten. Skulle Bruno vilas blir det också ett viktigt test för laget – kan man mala ner ett lågt stående försvar utan sin poängspruta? I den bästa av världar får Donny van de Beek chansen som tia och gör succé med ett par assist, i annat fall så finns det gott om matchvinnare som kan kliva fram. United brukar få behagliga resor på Craven Cottage och magkänslan säger att så även blir fallet denna gång med resultatet att vi springer ifrån dem med ett par tre bollar.   

Tips: 0-3: Rashford, Greenwood, Pogba
 
Craven Cottage - 20/1, 21:15
Premier League - omgång 19
V Sport Premium, Viaplay
 
GGMU
 

Micke Martinsson2021-01-18 22:08:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham