Lagbanner
Inför: Istanbul Basaksehir - Manchester United

Inför: Istanbul Basaksehir - Manchester United

Efter förlusten mot Arsenal i söndags ska nu United försöka studsa tillbaka i Champions League där man varit väldigt lyckosamma hittills. Istanbul Basaksehir anses vara det lättaste laget i gruppen men om man såg deras match mot PSG vet man att detta inte blir någon match man bara spelar av. Eftersom man aldrig vet vart man har United nu för tiden heller kan del en jämnare match än vad som tros på onsdag.

Manchester United
United blandar och ger som alltid. Efter den otroliga prestationen mot Leipzig där man vann med 5-0, följdes det upp av förlust hemma mot Arsenal med 1-1. Som tur är har man nu vant sig som United supporter att inte bli för optimistisk efter en bra match. Dock ska man inte dra för stora slutsatser över Arsenal matchen heller utan jag tror man löser tre poäng i Istanbul. Främst då Martial lär starta och i förlusten mot Arsenal förstår man verkligen hur viktig han är för United då han har egenskaper som Rashford och Greenwood inte besitter. Alex Telles är den enda som lär missa spel då han är drabbad av Covid-19 men utöver det är truppen intakt. Skall bli intressant att se nu om Solskjaer ger diamanten på mittfältet en ny chans eller om man går tillbaka till en 4-2-3-1. Även om detta är en match som man hade kunnat vila lite spelare tror jag att Solskjaer vill säkra upp ett avancemang vilket seger i denna match ökar mycket.

Förväntad startelva: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; Pogba, Fred; Greenwood, Fernandes, Rashford, Martial

Istanbul Basaksehir
Istanbul har haft en ganska knackig start på säsongen. I den inhemska ligan så ligger man just nu på en sjunde plats vilket är sämre än förväntat. I Champions League har man förlorat med 2-0 mot både Leipzig och PSG. Jag såg dock lite av matchen mot PSG och jag måste säga att jag var imponerad av Istanbul. Lite mer effektivitet så hade resultatet kunnat bli annorlunda i den matchen. I truppen finns några namn man känner igen, inte minst våran gamla fina brasse Rafael. Men även mindre sympatiske Martin Skrtel och Newcastles gamla skyttekung Demba Ba. En annan spelare som kan ställa till problem är den snabbe högeryttern Edin Visca. Istanbul har fem skadade spelare som kommer missa onsdagens match. Dessa är Junior Caicara, Muhammed Sengezer, Nacer Chadli (ja den Chadli), Mahmut Tekdemir och Enzo Crivelli.

Förväntad startelva: Gunok; Rafael, Skrtel, Ponck, Bolingolo-Mbombo; Kahveci, Özkan; Visca, Aleksic, Turoc; Ba

Mina tankar
Om United kommer upp i kapacitet borde man kunna vinna denna match. Försvaret har faktiskt varit bra under en tid nu så det gäller att offensiven hittar sin rätt. Basaksehir lär inte sätta den press som Arsenal och Leipzig är kända för att göra och därför tycker jag att Solskjaer borde gå tillbaka till att köra med två kanter. Detta då det blir en större variation i anfallsspelet vilket United kommer behöva då man lär styra denna match. Men som sagt lär Istanbul bjuda upp på en bra match så det gäller att studsa tillbaka och hitta en hög nivå om man vill få med sig tre poäng från Turkiet. 

Tips: 1-3 (Ba, Rashford x2 och Fernandes)
Tävling: Champions League
Var: Basaksehir Fatih Terim-Stadion
När: Onsdag 05/11 18:55
TV: Viasatsport extra och Viaplay

 

Erik Söderlund2020-11-03 01:18:12
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham