Lagbanner
Inför: Leeds vs Manchester United

Inför: Leeds vs Manchester United

Efter allt kaos med superligan fortsätter fotbollen för Manchester United med rosornas krig. Ett klassiskt stormöte med två lag i storform har matchen potential att bli en händelsefylld eftermiddag på Elland Road.

Manchester United
Det har varit allt annat än fotboll som har gällt i Manchester. Superligan har skapat kaos och enorma protester inom klubben. Även spelarna gick emot beslutet som ledde till Ed Woodwards fall.

Fotbollsmässigt har Manchester United fortsatt varit starka och ser ut att säkra en Champions League plats men en bra marginal. Elva poäng från Chelsea på fjärde platsen. Mötet på Elland Road kommer vara den första gången sen oktober 2003 som Manchester United möter Leeds borta. Roy Keane nickade in matchens enda mål. I senaste mötet vann man 6-2 hemma mot Leeds och totalt körde över rivalerna.

En spelare i Manchester United som har varit i hög form är Mason Greenwood. Anfallaren har på de senaste tre Premier League matcherna gjort fyra mål och en assist. Förutom Greenwood har Paul Pogba varit en stor orsak till Manchester Uniteds fina form med tre assist i de senaste tre matcherna.

På skadelistan för Manchester United är Anthony Martial och Phil Jones otillgängliga. Marcus Rashford är tveksam med problem i foten. Annars kommer Ole Gunnar Solskjaer kunna välja utan bekymmer.

Förväntad startelva: Henderson, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw, Fred, McTominay, Pogba, Fernandes, Greenwood

Leeds
Yorkshire klubben var väldigt tydliga med sin åsikt gällande superligan när spelarna hade på sig tröjor som kritiserade utbrytarligan när Liverpool besökte dem förra helgen. Leeds som i början var väldigt ojämna har börjat hitta sin form och har inte förlorat på sina fem senaste ligamatcher. Senaste förlusten kom borta mot West Ham i mars. Med flera bra prestationerna den senaste tiden är Leeds på tionde platsen i ligan. Bara för två veckor sen lyckades man vinna borta mot Manchester City när Stuart Dallas gjorde två mål.

Leeds har visat sig att kunna få med sig bra resultat mot de större lagen. Vinst mot Manchester City och en pinne från Anfield visar att de får förtroende av Marcelo Bielsa på sidlinjen. Inför säsongen var Leeds mål att hålla sig kvar i Premier League och det verkar som att Leeds kan avsluta i den högre delen av tabellen.

Leeds kommer att vara utan lagkaptenen Liam Cooper som är avstängd. Rodrigo och Adam Forshaw missar också matchen på grund av skadebekymmer. Raphinha kanske hinner att bli matchredo, vilket hade vart en bonus for The Whites.

Förväntad startelva: Meslier, Ayling, Llorente, Struijk, Alioski, Costa, Phillips, Dallas, Harrison, Roberts, Bamford

Mina tankar
Det finns mycket som skulle kunna diskuteras här. Rosornas krig, Uniteds plats i ligan eller tränarkampen mellan Solskjaer och Bielsa. Men ska jag vara helt ärlig har jag svårt att ha mina tankar där. Även om superligan aldrig blev av har jag haft svårt att glömma det. Men jag kommer heller inte glömma borta passionen som fanns i alla supportrar.

Manchester United har alltid varit klubben för mig. Jag minns Van De Sar räddning i Moskva och Rooneys cykelspark mot Man City. Fina minnen som under ett tag kändes att de hade försvunnit som regn i havet. Det Glazers och Ed Woodward försökte göra med superligan går emot allt vår klubb är byggd på. Sir Matt Busbys ambition att ta sig ut i Europa 1956 och revolutionera engelsk fotboll har blivit jämfört med girigheten av personer som vill förstöra fotbollen. Påstående så groteska att det går knappt att finna ord för det. Den 6 februari 1958 dog 23 personer för att försöka uppfylla Sir Busbys dröm och 10 smärtsamma år senare lyfte Sir Bobby Charlton Europacup trofén. Ett bevis på att Manchester United som klubb är evig.  

Vi supportrar vann den första kampen mot girigheten. Ed Woodward är borta men Glazers står fortfarande kvar. Problemet måste bort från roten och de ska aldrig får chansen att försöka döda engelsk fotboll igen.

Som Sir Matt Busby själv sa:
– Football without fans is nothing

Tips: 1-1
Målskyttar: Patrick Bamford, Mason Greenwood

Var: Elland Road, Leeds
När: 15.00
Hur: Viasat sport premium eller viaplay


GGMU

Eric Länje2021-04-24 18:26:42
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham