Lagbanner
King Power Stadium, 2021-10-16 16:00

Leicester - Manchester U

Inför: Leicester City - Manchester United
Marcus Rashford är tillbaka!

Inför: Leicester City - Manchester United

Landslagsuppehållet är över och nu väntar ett riktigt tufft spelschema för Manchester United med start på lördag borta mot Leicester. Den här perioden kommer att bli extremt viktig och kan mycket väl avgöra Ole Gunnar Solskjaers öde som Manchester United tränare.

Manchester United:
Landslagsuppehållet kom hyfsat lägligt för Manchester United, då spelet hackat en del under den senaste tiden. Poäng tapp mot Aston Villa och Everton i ligan samt en något oförtjänt vinst mot Villareal gör att Ole-Gunnar Solskjaer haft en del att fundera på under dessa dryga två veckor. Trots det har United bara två poäng upp till ligaledarna Chelsea.

 Förhoppningsvis har norrmannen lyckats få ihop laget och att det kommer se bättre ut spelmässigt. För spelschemat som väntar den närmsta månaden är allt annat än enkelt. Vill Solskjaer behålla sitt jobb som United tränare bör han får ordning på saker och ting relativt snabbt då det redan börjat ropats en del bland supportrar på norrmannens avgång.

Annars har det mesta i nyhetsväg kretsat kring uppdateringar på skadefronten, både i positiva och negativa termer. Om vi börjar med det negativa så klev Raphael Varane av skadad i Nations League finalen mot Spanien och ser ut att missa ett antal matcher. Harry Maguire som även han varit skadad var tillbaka i träning under fredagsförmiddagen men hinner förmodligen inte bli spelklar till lördagens match. Därför lär det bli Lindelöf och Bailly som får kampera ihop mot Leicester, eller väljer Solskjaer att överraska och slänga in Phil Jones? Andra frågetecken inför lördag är Fred och Cavani som spelar landskamper för Brasilien respektive Uruguay natten till fredag och kanske inte hinner bli spelklara.

De positiva nyheterna på skadefronten är att Marcus Rashford äntligen är tillbaka från sin axelskada och ska vara i full träning. Dock är det oklart hur pass matchredo engelsmannen är. Amad Diallo är också tillbaka i träning. Så om det finns ont om defensiva alternativ i truppen i dagsläget har Solskjaer betydligt mer valmöjligheter offensivt.


 Min Startelva (4-2-3-1):  De Gea- Wan-Bissaka, Lindelöf, Bailly, Shaw- Mctominay, Pogba- Greenwood, Fernandes, Rashford- Ronaldo

Motivering:
De flesta positionerna i min startelva känns givna, men några sticker såklart ut. Mittbacksparet Lindelöf och Bailly är det bästa vi har att tillgå med tanke på skadesituationen. Visst, det känns inte tryggt då Bailly bara spelat en match den här säsongen, Men får vi helt enkelt lita på duon. Mctominay är med i elvan enbart på grund av balansen på mittfältet. Skotten får sköta det defensiva arbetet något han förhoppningsvis klarar av medan Pogba får lite mer fria tyglar att bidra i offensiven. Donny Van De Beek hade absolut kunnat ta Mctominays plats men enligt mig blir elvan alldeles för obalanserad då. Rashford är förmodligen inte redo för 90 minuter men jag är extremt spänd på att se vad en spelsugen engelsman kan uträtta. Är Marcus i hyfsat bra matchform bör han starta.

Leicester City
Leicester har likt Manchester United inte haft den bästa inledningen på säsongen. “The Foxes” har inte vunnit i ligan sedan den 28 augusti mot Norwich och parkerar på 13:e plats i tabellen. Brendan Rodgers gäng har etablerat sig som ett topplag de senaste säsongerna och varit snubblande nära att ta en Champions League plats men har fallit på målsnöret två säsonger i rad. I år har man hittills inte visat upp den formen och det krävs att “The Foxes” verkligen rycker upp sig om de vill nå en topplacering i år. En anledning till Leicesters svaga start kan vara avsaknaden av nyckelspelaren Wilfred Ndidi som är skadad och missar matchen. Utöver nigerianen är James Justin och Wesley Fofana långtidsskadade. Leicesters är fortfarande ett svårt gäng att möta trots skadeproblematiken, och det kommer inte bli en lätt uppgift för Manchester United.

Trolig Startelva (4-2-3-1): Schmeichel- Castange, Soyuncu, Vestegaard, Bertrand- Tielemans, Soumare- Lookman, Maddison, Barnes- Vardy

Tre snackisar inför matchen:

En avgörande period för Solskjaer
Efter ett par enklare matcher kliver nu Manchester United in i ett riktigt tufft schema. “The Red Devils” ska nu möta samtliga “Big six” klubbar inom loppet av en dryg månad. Lägg till Champions League och Leicester på det. Ja, ni hör ju schemat är inte optimalt. För Manchester United gäller det därför att man nu steppar upp och får med sig resultat, annars finns risken att vi kan vara långt borta från en toppstrid i december. Solskjaer har absolut inte råd att tappa fler poäng, då han kan förlora jobbet ganska snabbt om resultaten skulle gå emot.

Därför blir perioden vi går in i med start på lördag extremt avgörande för vilken typ av säsong det kommer bli. Antingen hänger United på i toppstriden och då kan vi verkligen slåss om ligatiteln eller så halkar “The Red Devils” efter övriga och får kriga för topp fyra återigen. Spelmässigt måste det börja se bättre ut med det här spelarmaterialet och nu är pressen på Solskjaer att få ihop det. Kanske passar det Manchester United bättre möta mer kvalitativt motstånd? Då behöver vi inte föra spelet, något vi har problem med under Ole. Hursomhelst krävs det att vi plockar tre poäng mot Leicester och inleder det tuffa spelschemat på bästa sätt.

Mittbackskrisen
Varane gick ju som bekant sönder under landslagsuppehållet. Det innebär att det förmodligen blir Lindelöf och Bailly som bildar mittbackspar på lördag, då Maguire inte hinner bli spelklar.  Duon spelade ihop när United förlorade mot West Ham i ligacupen. Bailly och Lindelöf har fått finna sig i att nöta mycket bänk under den här säsongen, men nu får mittbacksparet chansen att bevisa att de vill vara med och fajtas om en startplats. Förhoppningsvis gör den en bra match, men jag har mina frågetecken.

Lindelöf har visserligen gjort de bra när han väl fått spela, men nu har han en betydligt svajigare kollega bredvid sig. Leicester har på pappret en stark offensiv med spelare som Jamie Vardy, Harvey Barnes och James Maddison och kan verkligen hota Uniteds backlinje. Lindelöf och Bailly kommer att sättas på prov under den här matchen, hoppas att båda tar chansen och visar att de hör hemma i Manchester United.

Hur pass redo är Marcus Rashford?
Han är äntligen tillbaka! Marcus Rashford har inte spelat en match för Manchester United sedan Europa League finalen mot Villarreal. Men nu ska engelsmannen vara kvitt sin axelskada och vara i full träning. Det var glädjande bilder man fick se i början av veckan när en leende Rashford sprang runt på Carrington.

Hur pass matchredo engelsmannen är återstår att se, men personligen vill jag se Rashford i startelvan om han är redo för minst 60 minuter. Uniteds offensiv hackat lite på senare tid, och kanske är Rashford nyckeln för att den ska börja fungera igen? Engelsmannen kommer att vara extremt spelsugen och får han spela mot Leicester är jag övertygad om att han kommer stå för en bra insats. Visst, det kan vara klokt att avvakta lite och se hur pass mycket skadan har påverkat honom och därför slussa in Rashford långsamt. United har trots allt en bra bredd offensivt så det finns en stor chans att Solskjaer väljer att avvakta med engelsmannen. Men jag är iallafall otroligt spänd på att se Rashford och hoppas att han spelar på lördag.

Tips: 1–1, Fernandes
Arena, datum och matchstart: King Power Stadium - 16/10, 16.00
Turnering:  Premier League - omgång 8
Stream: V sport premium eller Viaplay

GGMU







 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2021-10-15 15:20:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham