Lagbanner
Inför: Manchester United - Manchester City

Inför: Manchester United - Manchester City

Dubbelmöte mot rivalen Manchester City stundar i semifinalen av Carabao Cup. Imorgon spelas den första matchen på Old Trafford och United ska försöka återupprepa insatsen man visade upp på Etihad för några veckor sedan där man slog City med 2–1

Manchester United
Man vet nu mera aldrig vilken insats spelarna i Manchesters röda tröjor kommer bjuda på. Innan matchen mot Arsenal kändes det som Solskjaers United alltid bjöd upp till match mot toppklubbarna men efter den insatsen känns inte det lika säkert längre. Senast spelade man 0–0 mot Wolves i en ganska chansfattig tillställning. Detta säger dock inte jättemycket då det var en ganska roterad elva från United i en tidig omgång av FA-cupen.
Då detta är en match av ganska stor betydelse så lär United ställa upp med ett starkt manskap på plan. Möjligt att det sker någon rotation eftersom United möter Norwich på lördag men känns troligare att man eventuellt roterar lite då även om man fortfarande har häng på topp 4. Men chans att slå City och en eventuell Trofé låter nog bäst i Solskjaers öron just nu. McTominay och Pogba kommer definitivt inte delta och även Lingard, Maguire och Martial är osäkra.
Trolig startelva:
Romero; Wan-Bissaka, Lindelöf, Tuanzebe, Shaw; Matic, Fred; James, Pereira, Rashford; Greenwood
 
Manchester City
City har nu vunnit tre raka efter den sjuka förlusten mot Wolves. Har inte mycket att spela för i ligan då glappet upp till Liverpool blivit väldigt stort och Pep har klargjort att fokus är på Champions League. Då man dessutom känns ganska klara för topp 4 kan man även lägga stort fokus på andra cuper för att vinna så mycket som möjligt utöver ligan. Även om de inte gått lika bra i ligan denna säsong som de två föregående håller Peps City en hög klass i varje match fortfarande och den kvalitén som den truppen besitter kan spela ut nästan alla lag på en bra dag.
Som jag nämnt tidigare lär även City ställa upp med en stark startelva då dessutom har en dag längre vila. Sane och Laporte kommer inte medverka i matchen,
Trolig startelva
Ederson; Walker, Stones, Fernandinho, Mendy; Rodri ,David Silva, De Bruyne; Bernardo Silva, Aguero, Sterling
 
 
Mina tankar
Det krävs en lika bra insats som senast mot City om vi ska ha en chans. Alla spelare måste bli betydligt mer taggade och visa mer vilja än vad man fick se mot framförallt Arsenal. Att neutralisera De Bruyne blir en nyckel då han är i storform och kan då mycket väl vara världens bästa mittfältare. Då United har hemmaplan hade det varit kul att se ett aggresivt hemmalag från start för att skaka om City, men fokus blir på att ligga rätt i försvar och ställa om, ett koncept som ofta fungerat väldigt bra. Skall bli kul att se om Greenwood får chansen från ifall Martial missar matchen och hur han står upp mot ett lag av den kvalitén. Jag hoppas att spelarna är taggade för vi vet att om alla gör sitt jobb kan United ställa till problem för alla lag.
 
 Old Trafford – 7/1 21:00
Carabao Cup
TV- Kanal 9
 

Erik Söderlund2020-01-06 19:18:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham